Produktai, mažinantys cholesterolio kiekį kraujyje
Sutikite, padidėjęs cholesterolis itin dažnai pasitaikanti bėda, kelianti sveikatos sutrikimų. Ir tam nemažai įtakos turi mityba, kuri priklauso tik nuo mūsų pačių. Ką dėti į burną, kad sau nepakenktume, o kaip tik – išvalytume organizmą, o cholesteroliui parodytume duris? Išklausykime dietologės Sarah Davis patarimų.
Balkšvojo gysločio sėklų luobelės (maistinės skaidulos)
Dietologė tikina, kad tai vienas geriausių būdų atsikratyti padidėjusio cholesterolio kiekio, be to, šios maistinės skaidulos dar vadinamos „organizmo šluota“, kadangi šalina toksinus, padeda, kai kamuoja užkietėję viduriai, taip pat reguliuoja svorį.
Šias sėklų luobeles galite berti į jogurtą, pusryčių košes, dribsnius, varškę ir panašiai. Taip pat patartina vartoti kuo daugiau vandens.
Avižos
Avižinės kruopos – puikus pasirinkimas. Visų pirma, kaip teigia dietologė, jos teigiamai veikia širdies sistemą, be to, turi tokių medžiagų, kurios cholesteroliui itin nepatinka. Faktas: Manitobos universitete Kanadoje atlikti tyrimai iškalbingi: vos 3 g avižinių kruopų perdien – ir jūsų blogasis cholesterolis gali sumažėti iki 10 procentų.
Ir jeigu avižų košė jums kelia siaubą, paskaninkite ją uogomis, vaisiais ar riešutais – pamatysite, kad skonis jūsų nenuvils.
Taip pat skaitykite: Vaistų nuo alkoholizmo nėra, tačiau būdas jo atsikratyti veikia beveik 100 procentų
Žuvis
Kad ir kaip bebūtų gaila, tačiau ant mūsų stalo dažniau atsiduria įvairūs mėsos patiekalai. Pabandykite bent kelis kartus per savaitę skanauti žuvies – joje esančios omega-3 riebalų rūgštys tikrai geras pasirinkimas. „Taip užtikrinsite puikią širdies sveikatą“, – tikina dietologė Sarah Davis.
Daržovės
Pabrėžiama, kad norėdami sumažinti cholestorolio kiekį, turėsite kaip reikiant padidinti suvartojamų daržovių kiekį. „Dauguma žmonių suvartoja vos 2 porcijas iš rekomenduojamų 5, o tai labai svarbu, jeigu norite jaustis sveikai“, – tikina S. Davis. Labiausiai cholesterolio kiekį mažina kopūstai, morkos bei pomidorai.
Taip pat skaitykite: Didžiausi omega-3 riebalų rūgščių privalumai