„Tokie mano savaitgalio pusryčiai – greiti ir sveiki. Nemėgstu receptų, kuriuos reikia rašytis į užrašų knygutę ar jų kaskart ieškoti gugle, – receptas turi būti tavo galvoje, kad bet kada galėtum tai, ką nori, pasigaminti. Ilgai ruošiamiems gurmaniškiems patiekalams gaila laiko.“ – pristato savo patiekalus Gintaras Deksnys
Savaitgalio pusryčiai
2 didelės saujos svogūnų laiškų
2 nedidelės saldžiosios paprikos
truputis saulėgrąžų aliejaus arba ghee sviesto
druskos pagal skonį arba mėgstamų prieskonių, labai tinka ir pomidorų padažas
Gintaras supjausto kalną svogūnų laiškų – kepami jie gerokai sukris. Į keptuvę įpila vandens ir troškina, kol svogūnai subliūkšta ir lieka gal trečdalis buvusio kiekio. Paprikas supjausto skiltelėmis, deda į keptuvę – jos taip pat turi gerokai suminkštėti.
Tik paskui Gintaras įpila šiek tiek aliejaus.
Galiausiai troškintas daržoves pabarsto druska, kartais įdeda mėgstamų prieskonių, pomidorų padažo ir patiekia su šviežia duona. Jei būna labai alkanas, šalia pakepa kokio rūkyto kumpelio ar šoninės juostelių.