Pusryčius gaminam vakare: avižos per naktį

„Avižos per naktį“ / Kristinos Pišniukaitės/Ant medinės lentelės nuotr.
„Avižos per naktį“ / Kristinos Pišniukaitės/Ant medinės lentelės nuotr.
Šaltinis: Elaima.lt
A
A

Kaip aš dievinu, kai puikiausi pusryčiai ryte jau laukia. Vakare užtrunki vos kelias minutes – siunti nakvoti į šaldytuvą, ir bam – ryte maistingi pusryčiai paruošti, tik priedų užsidedi. Šį kartą – avižos.

Porcijai reikės:

  • pusės stiklinės pieno;
  • pusės stiklinės avižinių dribsnių;
  • šaukštelio medaus arba sirupo;
  • lašelio vanilės ekstrakto;
  • mėgstamų priedų.

Gaminimas

Visus ingredientus dedame į sandarų indą ir gerai išmaišome. Leidžiame pastovėti 5–10 min ir dar kartą išmaišome. Uždengiame ir dedame nakčiai į šaldytuvą.

Ryte uždedame savo mėgstamus priedus: sėklų, uogų, riešutų, banano, cinamono, riešutų sviesto ar pan. Šį kartą dėjau šaldytų mėlynių, aviečių ir migdolų drožlių.

Mano pusryčiai – be gliuteno ir pieno produktų, todėl naudojau migdolų pieną, agavų sirupą ir avižas be gliuteno.

Receptu pasidalijo maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina.

Ant medinės lentelės nuotr./Logotipas