Pyragaičiai ant pagaliukų – gražu ir skanu!

Pyragaičiai ant pagaliuko / Redakcijos archyv.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A
Šiandien kovo 11-toji, Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena. Daugelis rinksimės artimųjų ir bičiulių rate dar kartą atšvęsti LAISVĘ. Vaišių stalui paruoškite geltona, žalia, raudona spalvomis išgražintų pyragaičių ant pagaliukų.
Jums reikės: 400 g biskvito, 360 g juodojo šokolado, 200 ml grietinėlės, po 50 g spalvotų kokosų drožlių.
- Dideliame dubenyje sutrupinkite biskvitą.
- Ištirpinkite 180 g šokolado ir išmaišykite jį su grietinėle.
- Gautą mišinį supilkite į biskvito trupinius ir gerai išmaišykite.
- Iš tešlos formuokite norimo dydžio rutuliukus ir, išdėlioję ant kepimo popieriaus, dėkite į šaldytuvą 20 min.
- Ištirpinkite likusį šokoladą.
- Į šokoladą panardinkite pagaliukų galus (maždaug 1 cm) ir atsargiai įsmeikite į rutuliukus.
- Ant pagaliukų susmegtus rutuliukus dar keliolika minučių palaikykite šaltai.
- Išimtus iš šaldytuvo panardinkite į ištirpintą šokoladą ir apibarstykite norimų spalvų kokosų drožlėmis ar kitais pabarstukais