Pyragėliai su keptu moliūgu ir sūriu

Pyragėliai su keptu moliūgu ir sūriu / Bulls Press nuotr.
Pyragėliai su keptu moliūgu ir sūriu / Bulls Press nuotr.
Šaltinis: Elaima.lt
A
A

Sūriu kepinių nepagadinsi. Ir jei jūsų šaldytuve bus šio nuostabaus produkto atsargų, improvizuoti pietus ar vakarienę bus lengva.

4 pyragėliams reikės:

  • 300 g moliūgų,
  • 2–3 šaukštų alyvuogių aliejaus,
  • 2 lakštų šaldytos sluoksniuotos tešlos (atšildyti),
  • 100 g mėlynojo sūrio (galima pakeisti feta),
  • šaukšto rozmarinų lapelių,
  • juodųjų pipirų.

Kaip ruošti

Orkaitę įkaitinti iki 210 laipsnių temperatūros.

Moliūgus nulupti, supjaustyti kubeliais. Sudėti į kepimo skardą, apšlakstyti aliejumi ir kepti 10 min., kol suminkštės ir apskrus. Ištraukti ir leisti atvėsti.

Iš tešlos lakštų išpjauti aštuonis 12 cm skersmens apskritimus. Keturis sudėti į kepimo skardą. 10 cm pločio apvalia formele išpjauti žiedus iš kitų keturių apskritimų. Sudėti juos ant apskritimų ir gerai prispausti.

Pyragėlių vidų subadyti šakute ir sukrėsti moliūgus. Kepti 10 min., kol tešla išsipūs ir apskrus. Apibarstyti mėlynuoju sūriu ir rozmarinų lapeliais. Užmalti juodųjų pipirų ir patiekti.