Vakarienė, kuriai neprireiks įrankių

Įsimylėję žmonės / Vida Press nuotr.
Įsimylėję žmonės / Vida Press nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Kartais taip smagu jaukiai ir minkštai įsitaisyti ir gardžiuotis skaniu maistu be jokių įrankių. O jei dar rodo kokį gerą filmą...

Lavašas su aštriu padažu

Jums reikės: pakuotės armėniško lavašo, 100 g parmezano, 2 šaukštelių džiovinto rozmarino, žiupsnelio rupios druskos, pagal skonį aliejaus.

Padažui: 800 g konservuotų pomidorų gabalėlių, svogūno, 3 skiltelių česnako, šaukšto džiovintų bazilikų, 2 šaukštų džiovintų petražolių, nedidelės aitriosios paprikos, pagal skonį druskos ir šviežiai grūstų pipirų.

  • Lavašą supjaustykite nedideliais kvadaratėliais.
  • Sūrį sutarkuokite smulkia trintuve.
  • Dėkite lavašo kvadratėlius į kepimo popieriumi išklotą skardą, apibarstykite rozmarinu, sūriu, druska, apšlakstykite aliejumi ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol parus ir taps traškūs. Tik neperkepkite – lavašas greitai sudega.
  • Svogūną ir česnaką nulupkite, sukapokite.
  • Aitriąją papriką išvalykite, taip pat sukapokite.
  • Pomidorus pertrinkite su aitriąja paprika elektrine trintuve iki vientisumo.
  • Didelėje keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite česnakus ir svogūnus. Kai šie gardžiai pakvips, sukrėskite pomidorų masę ir gerai išmaišykite. Nustatę nedidelę kaitrą, kaitinkite dar 5–10 minučių, kol padažas sutirštės, vėliau suberkite bazilikus, petražoles, druską ir pipirus, pavirkite dar 10 min. ir supilkite į dailų dubenį.

Vegetariškas paštetas

Sveikuoliškas paštetas
Sveikuoliškas paštetas / Shutterstock nuotr.

Jums reikės: 150 g rudųjų lešių, 100 g graikinių riešutų, 2 laiškinių svogūnų, 2 skiltelių česnako, šaukšto baltos arba raudonos sojų pastos (miso), šaukšto ryžių arba obuolių sidro acto, 2 šaukštelio citrinos sulčių, šaukštelio džiovinto čiobrelio, pusės šaukštelio druskos, pusės šaukštelio pipirų.

  • Lęšius suberkite į keptuvę, užpilkite vandeniu, užvirkite ir troškinkite 18–20 min., kol suminkštės.
  • Atskirą keptuvę užkaitinkite nustatę vidutinę kaitrą ir suberkite riešutus. Pakepinkite vis maišydami, kad nepridegtų, ir nukaiskite.
  • Česnakus sukapokite, svogūnus smulkiai supjaustykite.
  • Keptuvėje šaukšte aliejaus pakepinkite svogūnus, kol suminkštės, sukrėskite česnakus ir kepkite dar 3 min.
  • Suberkite lęšius, viską gerai išmaišykite ir nukaiskite.
  • Riešutus su druska sutrinkite trintuvėje iki vientisos masės. Sukrėskite lęšių masę, įpilkite 125 ml vandens ir dar kartą pertrinkite iki vientisumo.
  • Prieš tiekdami paštetą atvėsinkite šaldytuve.
  • Tiekite su aliejumi apšlakstytos ir parmezanu apibarstytos skrudintos baltos duonos skrebučiais.

Mini picos

Pica su mocarela
Pica su mocarela / Fotolia nuotr.

Jums reikės: 250 g miltų, 130 g varškės, 60 ml pieno, 60 ml aliejaus, kiaušinio, pusės šaukštelio druskos, pusės šaukštelio kepimo miltelių.

Priedai: pusė skardinės konservuotų pomidorų gabalėlių, 120 g sūrio, 6 dideli pievagrybiai, saujelė kelių spalvų alyvuogių, aitrioji paprika, šaukštelis raudonėlio.

  • Kiaušinį išplakite su druska. Supilkite pieną, aliejų, suberkite varškę ir viską darkart gerai išplakite.
  • Miltus atskirame inde sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į tešlą. Gautą masę išminkykite rankomis, dėkite ant miltais pabarstyto stalviršio, iškočiokite ir išspauskite kelis norimos formos papločius.
  • Sūrį sutarkuokite stambia trintuve. Jei alyvuogės su kauliukais, perpjaukite jas pusiau ir išimkite. Aitriąją papriką smulkiai sukapokite.
  • Pievagrybius nulupkite, supjaustykite griežinėliais.
  • Perkelkite picos paplotį ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Ant jo tepkite konservuotus pomidorus ir berkite tarkuotą sūrį, tolygiai paskirstykite pievagrybius, alyvuoges, aitriosios paprikos gabalėlius.
  • Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol padas gražiai parus, sūris išsilydys. Likus kepti maždaug 2 minutes, apibarstykite picą raudonėliu.
  • Tiekite su aliejumi arba pomidorų padažu.
{recipe|4093}
{recipe|3546}
{recipe|3144}
{recipe|2848}
{recipe|2546}
{recipe|1779}
{recipe|882}
{recipe|849}