Raugiame kopūstus: 3 populiarūs receptai

Rauginti kopūstai / Fotolia nuotr.
Rauginti kopūstai / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Nors sakoma, kad dėl skonio nesiginčijama... Tačiau rauginti kopūstai visuomet bus įvertinti, kad ir kaip juos paruoštumėte. Vitaminų ir mineralų lobynas juos paverčia tikrais rudens ir žiemos karaliais, suteikiančiais jėgų ir stiprinančiais imunitetą.

► Apie tai, kaip ruošti kopūstus, galite paskaityti straipsnyje „Ruoškimės raugti kopūstus“.

► Apie išskirtines gydomąsias savybes skaitykite straipsnyje „Rauginti kopūstai – ir sveikatai, ir grožiui“

  • Ar žinojote, kad kopūstus galite užraugti galvomis? Tereikia ją ar jas užpilti štai tokiu marinatu: 1 l vandens – 2 valg. š. druskos. Vietoje vandens tinka ir burokėlių sultys. O prieskoniams pasitelkite vaizduotę – nuo pipirų iki gvazdikėlių, imbiero ir aitriosios paprikos, kmynų, lauro lapų, krienų...
  • Kopūstus galite pjaustyti pusiau ar padalinti į keturias dalis, stambiai ar smulkiai sutarkuoti. Rinkitės pagal skonį.
  • Idealiai kopūstus pagardins tarkuoti obuoliai, bruknės, spanguolės – visus šiuos ingredientus galite sluoksniuoti su smulkintais kopūstais.
  • Morkas galite keisti moliūgais. Nors ir neįprasta, tačiau ne mažiau skanu. Burokėliai taip pat skonio nesugadins, o dar suteiks gražią spalvą. 

IŠBANDYKITE!

{recipe|3770}
{recipe|3772}
{recipe|3771}