Receptas saldumynų mėgėjams: naminiai „Rafaelo“ saldainiai
Šie saldainiai nesunkiai pagaminami ir yra labai skanūs.
Reikės:
- 100 g baltojo šokolado;
- 50 g kokoso drožlių;
- saujelės migdolų;
- vaflių lakštų.
Migdolus užliekite vandeniu ir palikite 20 minučių. Vaflių lakštus įvyniokite į maistinę plėvelę ir sutrinkite į mažus trupinėlius. Tuomet ištirpinkite baltąjį šokoladą – dubenėlį su juo uždėkite ant puodo ir kaitinkite iki tol, kol šokoladas suskystės. Maždaug du trečdalius ištirpinto šokolado sumaišykite kartu su keliais šaukštais vaflių trupinių. Tuomet imkite gabalėlį šokolado – vaflių masės, ir formuokite rutuliukus. Į jų vidų įdėkite migdolo riešutą be luobelės. Tai reikia daryti itin greitai, nes šokoladas per visą šį laiką turi išlikti karštas.
Pagamintus rutuliukus pusvalandžiui dėkite į šaldytuvą. Vėliau juos išimkite ir pamirkykite likusiame skystame šokolade bei apvoliokite kokoso drožlėse.
Skanaus!
Receptu pasidalijo „IKI“ kepyklų vadovė N. Juchnevič.