Šokoladiniai triufeliai su raudonuoju vynu
Triufeliai su raudonuoju vynu / Jurgitos Vaskel nuotr.
Šaltinis: Elaima.lt
A
A
Mėgstate šokoladą ir saldainius? Triufeliai – tobulas abiejų skanėstų junginys. Tik keli ingredientai, kelios minutės darbo ir pusvalandis kantrybės iki saldžių akimirkų išsipildymo.
20 triufelių reikės:
- 50 ml raudonojo vyno;
- 150 g juodojo šokolado (60–70 proc. kakavos);
- 30 g sviesto;
- šaukštelio vyšnių (arba kitos skystesnės, rūgštesnių uogų) uogienės;
- natūralios kakavos miltelių.
Gaminimo eiga
Vyną pašildykite, kol ims garuoti. Į dubenėlį sulaužykite šokoladą, užpilkite vynu ir maišydami ištirpinkite.
Sviestą išlydykite. Supilkite drauge su uogiene į šokolado ir vyno mišinį.
Išmaišykite. Dubenėlį statykite į šaldytuvą apie 30 min., kol masė sustings.
Šaukšteliu formuokite triufelius, apvoliokite kakavos milteliuose.
Pagamintus triufelius atvėsinkite šaldytuve.