Receptų rinkinys. Ką skanaus ruošti iš cukinijų?

Cukinijos
Cukinijos
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Nemažai šeimininkių skundžiasi, kad nesugalvoja, ką įdomaus ir skanaus galėtų pagaminti iš cukinijų. Jums taip pat kyla panašių klausimų? Tuomet skubame į pagalbą.

Iš tiesų cukinija – nepaprastai universali daržovė. Iš jos galima paruošti įvairiausių valgių: užkandžių, sriubų, salotų, karštųjų patiekalų ir net desertų.

Verta žinoti

♦ Cukinijos – universalios daržovės. Jas galima virti, troškinti, kepti keptuvėje ir ant grotelių, maišyti į sriubas, omletus, daržovių troškinius, įdaryti mėsos faršu ar daržovėmis, konservuoti. Šviežių jaunų cukinijų galima maišyti į salotas. Jos ypač dera su pomidorais.

♦ Valgomi net cukinijų žiedai. Tiesa, skinti reikėtų tik vyriškus žiedus, kurie nemezga vaisių (jų plonesnis kotelis). Cukinijų žiedai įdaromi varške, apvoliojami tešloje ir trumpai paverdami aliejuje.

♦ Konservuoti tinkamesnės subrendusios cukinijos. Šios daržovės beveik beskonės, tačiau lengvai įgauna kitų produktų skonį. Todėl cukinijos retai konservuojamos vienos. Dažniausiai jos maišomos su rūgščiais vaisiais ar uogomis: svarainiais, spanguolėmis, citrinomis, kaukazietiškomis slyvomis.

♦ Jei cukinija peraugusi, prieš gaminimą patartina nulupti kietą jos žievelę ir išskobti sėklas su jas gaubiančiu minkštimu. Jaunas cukinijas geriau valgyti neluptas, nes žievelėje yra daugiausia vitaminų ir mineralinių medžiagų.

♦ Žiemai atidėkite gerai sunokusias cukinijas stora žieve, jas laikykite vėsioje patalpoje. Jaunos cukinijos greitai genda, tačiau jų galima užsišaldyti.

RECEPTŲ RINKINYS

Marinuotos citrinų skonio cukinijos
Marinuotos citrinų skonio cukinijos

Daugiau receptų iš cukinijų IEŠKOKITE ČIA.