Iki karantino someljė, maisto tinklaraštininkė ir „Urte Consulting“ įkūrėja Urtė MIKELEVIČIŪTĖ (33) dažnai valgydavo restoranuose, bet pastaruoju metu namuose ištobulino savo kulinarinius gebėjimus.
„Anksčiau bent penkis kartus per savaitę pusryčiaudavau, pietaudavau ar vakarieniaudavau ne prie savo valgomojo stalo. O jeigu keliaudavau, tuomet kelis kartus per dieną užsukdavau paskanauti vietinės virtuvės restoranuose. Tos vakarienės svetur beveik visada būdavo ilgos ir sočios: užkandžiai, pagrindinis patiekalas, desertas... – pasakoja Urtė. – Bet tai nereiškia, kad nemėgstu gaminti pati.
Mėgstu, ir net labai. Esu už maisto ruošimą iš kokybiškų produktų, gaminimo procesas neturi trukti ilgai. Sudėtingesniems virtuvės eksperimentams ryžtuosi nebent kartą per mėnesį, nes kai reikia apvažiuoti visas miesto parduotuves, kad rastum tuos dvidešimt penkis skirtingus ingredientus, patys suprantate, vargina. Mano tikslas – visiems parodyti nesudėtingus receptus ir pamokyti tinkamos jų gaminimo technikos: kaip iškepti sultingą vištieną, paruošti kreminę kiaušinienę ir taip toliau.“