Ruošiame kepinių tešlą: 4 variantai

Tešla  / Fotolia nuotr.
Tešla / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
2013-11-20 12:56
AA

Žinoma, šiais laikais norimos tešlos nesunkiai galima nusipirkti parduotuvėje, tačiau paruošta namie – pati skaniausia. Pamažu artėja šventės, tad pasipraktikuokime.

Iškepti gardžių sausainių bus vienas juokas, jei šaldiklyje visada bus iš anksto suminkytas tešlos gabalėlis. Mat visų rūšių sausainių tešlą, išskyrus plikytą, galima šaldyti.

Vienos šeimininkės tešlos atsargas ruošia, kai turi laisvesnę valandėlę, o kitos daro taip: susiruošusios kepti sausainius, užminko dvigubą tešlos porciją, vieną sunaudoja tuoj pat, o kitą deda į šaldiklį. Beje, jei sausainiai bus kepami po 2–3 dienų, paruoštos tešlos sušaldyti nereikia – ji puikiausiai išsilaikys šaldytuve.

 Jūsų dėmesiui, keli populiarūs tešlos receptai.

{recipe|3797}
{recipe|3798}
{recipe|3799}
{recipe|3800}

! Iš čia aprašytų tešlos rūšių galima kepti pyragus ir pyragėlius su įvairiais įdarais, taip pat sausainius.