Egzotiškus patiekalus vertinanti Rūta Mikelkevičiūtė kelių delikatesų paragauti nedrįstų
„Šiais laikais valgyti karvelius ir varles jau nebe egzotika“, – įsitikinusi televizijos laidų vedėja Rūta Mikelkevičiūtė. Ji mėgsta eksperimentuoti virtuvėje, o nuvykusi į egzotišką šalį visuomet paragauja lietuvio skrandžiui neįprastų patiekalų.
Tačiau kai kurių gurmaniškų delikatesų sako vis dėlto ji negalinti praryti. Kartą bičiulis virtuvės šefas jai papasakojo, kaip jis virtuvėje ruošia dar plakančią gyvatės širdį. „Bijau, kad man tikrai nepavyktų jos suvalgyti. Kaip ir nepavyktų suvalgyti arklienos ar šunienos“, – pasakojo mėsos jau 15 metų nevalganti Rūta.
Viešėdama Šri Lankoje ir Tailande ji buvo prisiruošusi paragauti skėrių ir tarakonų, tačiau jau tuomet, kai morališkai nusiteikė išbandyti šį patiekalą, tuomet jų jau neberado. „Pagalvojau, kad turbūt taip ir reikia“, – pasakojo Rūta.
Ji ypač vertina prieskonius, stengiasi jų atsivežti iš užsienio, ypač iš tolimesnių kraštų, kur jų asortimentas didesnis. Rūtos maistas, kaip ji pati sako, aštrus, degantis ir... sūrus. Priešingai nei saldūs patiekalai, jų Rūtos valgiaraštyje gali visai nebūti ir ji jų nepasigestų.
„Džiaugiuosi, kad neturiu poreikio saldumynams, nevalgant jų lengviau išsaugoti figūrą. Tačiau dietos man laikytis sunku, aš mėgstu valgyti daug, didelėmis porcijomis. Maistas man – vienas didžiausių gyvenimo malonumų“, – Žmonės.lt sakė ji.
Šiam malonumui Rūta Mikelkevičiūtė neatsispyrė ir trečiadienio vakarą drauge su kolege Giedre Talmantiene apsilankiusi virtuvės šefo Liutauro Čepracko organizuojamame vakarėlyje.
TAIP PAT SKAITYKITE: Į vakarėlį su Tautvydu Barščiu atvykęs Egidijus Dragūnas dėmesio nepageidavo
Vilniaus Naujamiestyje Liutauras Čeprackas pristatė naują savo projektą, čia jis atidarė kulinarijos ir meno loftą „Gastronomika“. Į atidarymo renginį atvyko būrys svečių, tarp kurių buvo galima sutikti ne vieną verslininką, pramogų pasaulio atstovą.