„Negaminu dažnai, neruošiu kasdienių patiekalų. Mėgaujuosi kepdamas ir valgydamas desertus“, – sako televizijos režisierius, fotografas Mindaugas MEŠKAUSKAS (49).
„Jeigu reikėtų rinktis tarp mėsos ir skanaus deserto, ko gero, atsisakyčiau pietų“, – prisipažįsta Mindaugas. Tas pats – su gaminimu. Nors moka paruošti ir ką nors nesaldaus, tarkim, rizotą, jo mėgstamiausi – desertai. Kaip pyragų kepėjas jis garsėja ir tarp bičiulių. Turi keletą išskirtinių receptų, kuriuos prisimena, kai aplanko įkvėpimas ar laukia ypatinga proga. Tačiau prasitaria, kad dažniausiai – tada, kai kurio nors skanumyno išprašo namiškiai. Šeima labai mėgsta pagal autentišką receptą kepamą obuolių pyragą, kurio anksčiau būdavo galima paragauti legendinėje Kauno kavinėje „Tulpė“. „Jis nuo stalo visada dingsta dar nespėjęs atvėsti“, – juokiasi Mindaugas.
Televizijos režisieriaus simpatijos virtuvei praverčia darbe: ne vienus metus jis – populiarios maisto ir pokalbių laidos „Gardu Gardu“ režisierius. Svarsto, kad jei gaminti būtų svetima, matyt, tas darbas pabostų. Na, o dabar, stebėdamas, ką prieš kameras išdarinėja virtuvės šefai Gian Luca Demarco bei Ali Gadžijevas, ir jis kai ką užsimano išbandyti namuose. Jam arčiau širdies – be abejo, saldžioji laidos dalis. „Su Ali juokaujame, kad perprasiu jo konditerijos gudrybes ir tuomet įsteigsiu konkuruojančią firmą „Meškos pyragėliai“, – juokiasi. Mindaugas yra išbandęs ne vieną Ali, taip pat anksčiau šioje laidoje šeimininkavusio Deivydo Praspaliausko desertų receptą. Tačiau visuomet juos adaptuoja savo skoniui.