Saldžiam savaitgaliui – tobuli sausainiai su šokolado gabaliukais
Nė viena įsimintina istorija neprasidėjo kvietimu pavalgyti salotų. Tinklaraščio „Salotų nenoriu“ autorė Dovilė kviečia skaičiuoti prisiminimus, o ne kalorijas. Šįkart ji dalijasi sausainių su šokolado gabaliukais receptu.
Amerikietiškų kukių receptų esu išbandžiusi ne vieną. Visi neįtikdavo – sausainiai būdavo pernelyg sviestiniai ir kokčiai saldūs. Šitą variantą radau viename amerikietiškame tinklalapyje. Recepto autorius sakė, kad šitie sausainiai tobuli. Ir žinote ką? Jis nemelavo.
Reikės
-
300 g miltų
-
175 g minkšto sviesto
-
150 g rudojo cukraus
-
250 g šokolado lašų arba kapoto šokolado
-
10 g vanilinio cukraus
Gaminame
1 žingsnis: dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius ir druską.
2 žingsnis: išplakame mikseriu sviestą su cukrumi ir vanile. Plakame, kol gauname purią sviestinę masę.
3 žingsnis: įmušame vieną kiaušinį į sviesto masę ir viską gerai išplakame. Įmušame antrą kiaušinį ir vėl viską išplakame.
4 žingsnis: pamažu beriame miltus, viską maišome mentele. Kai visi miltai sudėti, suberiame šokoladą. Vėlgi viską išmaišome.
5 žingsnis: šaukštu dedame tešlą į skardą, formuojame sausainius. Paliekame didesnius tarpus, nes kepdami sausainiai plėsis.
6 žingsnis: kepame 180 laipsnių temperatūroje 10-15 min., kol sausainiai įgaus gražią auksinę spalvą. Ištrauktus iš orkaitės dedame ant tinklelio ir leidžiame atvėsti. Skanaus!
Daugiau receptų rasite www.salotunenoriu.com