Salotos su kriaušėmis ir pelėsiniu sūriu

Salotos su kriaušėmis ir pelėsiniu sūriu / Redakcijos archyv.
Salotos su kriaušėmis ir pelėsiniu sūriu / Redakcijos archyv.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Kriaušės ir pelėsinis sūris – dera idealiai. Paruošę salotas su šia tobula pora, niekada neprašausite, net jei artimųjų tarpe tikri gurmanai.

Jums reikės: garbanotųjų salotų ir gražgarsčių lapelių, sunokusios kriaušės, 15 g sviesto, 30 g mėlynųjų pelėsių sūrio, saujelės graikinių riešutų, šlakelio balzamiko acto.

  • Salotas nuplaukite ir palikite nuvarvėti.
  • Kriaušes nuplaukite, perpjaukite į keturias dalis ir išimkite sėklalizdžius.
  • Įkaitintame svieste kriaušių ketvirčius apkepkite iš abiejų pusių, kol gražiai karamelizuosis.
  • Lėkštėje išdėliokite salotas, užtrupinkite pelėsinio sūrio ir gražiai sudėkite keptas kriaušes.
  • Pašlakstykite balzamiko acto ir patiekite apibarstę griakiniais riešutais.