Salotos su kriaušėmis ir pelėsiniu sūriu
Salotos su kriaušėmis ir pelėsiniu sūriu / Redakcijos archyv.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A
Kriaušės ir pelėsinis sūris – dera idealiai. Paruošę salotas su šia tobula pora, niekada neprašausite, net jei artimųjų tarpe tikri gurmanai.
Jums reikės: garbanotųjų salotų ir gražgarsčių lapelių, sunokusios kriaušės, 15 g sviesto, 30 g mėlynųjų pelėsių sūrio, saujelės graikinių riešutų, šlakelio balzamiko acto.
- Salotas nuplaukite ir palikite nuvarvėti.
- Kriaušes nuplaukite, perpjaukite į keturias dalis ir išimkite sėklalizdžius.
- Įkaitintame svieste kriaušių ketvirčius apkepkite iš abiejų pusių, kol gražiai karamelizuosis.
- Lėkštėje išdėliokite salotas, užtrupinkite pelėsinio sūrio ir gražiai sudėkite keptas kriaušes.
- Pašlakstykite balzamiko acto ir patiekite apibarstę griakiniais riešutais.