Salotų rūšys. Išsirinkite skaniausias!

Sviestinės salotos / Fotolia nuotr.
Sviestinės salotos / Fotolia nuotr.
2013-05-21 08:00
AA

Iš daugybės rūšių rinkdamasi salotas, turite žinoti, kad vienos jų tinkamesnės vienokioms, kitos – kitokioms salotoms gaminti.

Pavyzdžiui, klasikinės „Cezario“ salotos dažniausiai gaminamos iš  itin traškių žalių romaninių salotų lapelių. Be to, stangresnės ir kietesnės tinkamesnės pjaustyti į salotas, o gležni lapeliai puikiai tiks patiekalams papuošti.

Lapinės salotos / Fotolia nuotr.

Verta žinoti

♦ Kai kurių salotų, pavyzdžiui, lapinių ar sviestinių, lapeliai labai gležni, todėl, kad neprarastų dailios išvaizdos, plėšomi rankomis, o ne pjaustomi. Beje, taip juose išlieka ir daugiau naudingųjų medžiagų.

♦ Kad salotų lapeliai nepatamsėtų, o salotos nepavandenytų, prieš tiekiant jas būtina kruopščiai nusausinti salotų džiovyklėje arba popieriniu rankšluosčiu.