Sandrija Čapkauskienė tiesiai šviesiai – apie protarpinį badavimą, gliukozės šuolius ir klaidą po valgio

Sandrija Čapkauskienė / Redos Mickevičiūtės ir asmeninio albumo nuotr.
Sandrija Čapkauskienė / Redos Mickevičiūtės ir asmeninio albumo nuotr.
Jūratė Bratikienė
Šaltinis: Žurnalas „Ji“
A
A

Biomedicinos mokslų daktarė, Lietuvos sporto universiteto docentė Sandrija Čapkauskienė ne tik kitiems dalija sveikos gyvensenos patarimus, bet ir pati jų laikosi. Sandrija interviu žurnalui „Ji“ atskleidė, kaip maitinasi, kad nusiramina psichoterapeuto kabinete ir moterų susibūrimuose. O ir norų turi nemažai. Vienas jų susijęs su alyvuogių ūkiu.

Sandrija Čapkauskienė interviu pasidalijo patarimais: koks vienas paprastas dalykas teikia naudos ir gerina gliukozės dinamiką; kas yra svarbiau už mitybą ir fizinį aktyvumą; kodėl ir kaip ji pati propaguoja protarpinį badavimą bei kokios klaidos nereiktų daryti po valgio.

Trumpa dosjė

  • GIMTASIS MIESTAS. Kaunas.
  • RYTO RITUALAS. Praėjus valandai po pusryčių išgeriu puodelį espreso kavos.
  • VIETA, KURIOJE GERIAUSIAI PAILSI. Prie jūros.
  • IDEALUS LAISVALAIKIS. Nuostabus pajūris, saulė, knyga ir mylimo žmogaus kompanija.
  • MĖGSTAMIAUSIAS PATIEKALAS. Desertas – pavlova (šypsosi). Visgi šiuo tortu pasimėgauju vos vieną du kartus per metus.
  • DIDŽIAUSIA GYVENIMO AVANTIŪRA. Parašyti knygas.
  • AUTORITETAS. Turiu jų kelis. Tai profesoriai užsieniečiai, kalbantys sveikatinimo temomis.

Žurnalą „Ji“ galite užsiprenumeruoti – daugiau informacijos rasite ČIA

Sandrija Čapkauskienė
Sandrija Čapkauskienė / Redos Mickevičiūtės nuotrauka

Pavasariop daugelis jaučiamės pavargę ir apsunkę. Kaip patartumėte atsinaujinti, kokiais būdais išsivalyti organizmą?

Šias tiesas daugelis žinome