„Džiazuojame“ virtuvėje: sausainėliai „Dangteliai“
Interneto platybėse aptikome labai smagią idėją. Susižavėjome ir nutarėme išbandyti praktiškai. Rezultatais dalijamės su jumis!
Sausainiai lyg dangteliai... Argi ne praktiška idėja?! Uždengusios kavos puodelį štai tokiu sausainiu, galėsite ilgiau pasimėgauti karštu gėrimu. Be to, gerdamos kavą galėsite pasigardžiuoti ir pačiu „dangteliu“. Toks derinys atrodo išties šauniai. Nustebinkite savo svečius ar mylimąjį per pusryčius!
Pagaminti tokius sausainėlius labai lengva. Galite pasirinkti bet kokių mėgstamų sausainių tešlos receptą. Ypač tinka trapi tešla. Viršų galite pabarstyti cinamonu, smulkintais riešutais, aguonomis, sezamais ir pan. Sausainius taip pat galite kepti iš dviejų spalvų, t. y. pasigaminusi baltos ir kakavinės tešlos. Tada galėsite mėgautis itin originaliais šachmatiniais sausainėliais.
Mes pasirinkome, ko gero, greičiausią variantą: sausainėlius gaminome iš pirktos šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos.
Reikės:
• šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos,
• kiaušinio,
• cukraus,
• cinamono.
Žingsnis po žingsnio:
1. Tešlą atšildykite, iškočiokite ir supjaustykite išilgai plonomis lygiomis juostelėmis (iš vieno lakšto iškepsite maždaug du sausainius). Jei norite stambesnio sausainių rašto – juosteles pjaustykite storesnes.
2. Maždaug iki vidurio supjaustytos tešlos kas antrą juostelę užlenkite.
3. Po vieną dėkite juosteles kryžmai ant jau sulenktų ir vėl jas atlenkite. Taip kartokite, kol gausite vientisą iš juostelių supintą tešlą.
4. Su puodeliu (ant kurio dėsite iškeptus sausainius) įspauskite supintoje tešloje apskritimą. Galite tai daryti ir su tinkamo dydžio formele.
5. Atsargiai perkelkite sausainius į įkaitintą orkaitę, patepkite viršų kiaušinio plakiniu ir, prieš baigiant kepti, apibarstykite gausiai cinamono ir cukraus mišiniu.
Skanaus! :)
Tekstas Rūtos Plonytės