Savaitgaliui – Alfo Ivanausko grikių salotos su netikėtu padažu

Alfo Ivanausko receptas: grikių salotos su netikėtu padažu/ Asmeninio archyvo nuotr.
Alfo Ivanausko receptas: grikių salotos su netikėtu padažu/ Asmeninio archyvo nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
A
A

Grikių populiarumu niekas neabejoja, juk apie juos net kuriami anekdotai. O šįkart Alfas Ivanauskas, laidos „Kulinarinis detektyvas“ vedėjas pasiūlė grikius valgyti ne su kotletais ar kaip košę pusryčiams, bet pasigaminti jų salotas.

„Kruopos yra vienas iš dėkingiausių ingredientų salotoms, su jomis galima tiek visko nuveikti. Tad šįkart grikius sumaišiau su korėjietiškomis morkomis ir taip žaidžiant išgavau naujus skonių derinius. Beje, nors tai - salotos, patiekalas tiks tiek pusryčiams, tiek pietums, tiek vakarienei. Nustebins ir užkietėjusius grikių mėgėjus“, - sako kulinaras A. Ivanauskas.

Alfo Ivanausko receptas: grikių salotos su netikėtu padažu/ Asmeninio archyvo nuotr.
Alfo Ivanausko receptas: grikių salotos su netikėtu padažu/ Asmeninio archyvo nuotr.

Grikių salotos su netikėtu padažu

100 ml nekepintų grikių

120 g salotų lapų

2-3 marinuotų agurkų

6-8 riekelių karštai rūkytos anties filė

50 g korėjietiškų morkų

Padažui:

100 ml pomidorų padažo

Mažo ryšelio petražolių

Mažo ryšelio kalendrų

Kelių svogūno laiškų

2-3 ančiuvių

½ citrinos sulčių

1-2 šaukštelių cukraus sirupo

Saujos granatų sėklų pabarstyti

1. Užmerkite grikius iš vakaro šaltame vandenyje.

2. Į lėkštę sudėkite salotų lapus. Marinuotus agurkus supjaustykite riekelėmis, taip pat riekelėmis supjaustykite karštai rūkytą anties filė. Tarp salotų lapų dėkite agurkus, antieną, korėjietiškas morkas.

3. Padažui sutrinkite kartu petražolių ir kalendrų lapelius, svogūnų laiškus ir ančiuvius. Išspauskite citrinos sultis, pagardinkite cukraus sirupu.

4. Gautą padažą sudėkite ant salotų. Užberkite granatų sėklų.