Savaitgaliui – Alfo Ivanausko grikių salotos su netikėtu padažu
Grikių populiarumu niekas neabejoja, juk apie juos net kuriami anekdotai. O šįkart Alfas Ivanauskas, laidos „Kulinarinis detektyvas“ vedėjas pasiūlė grikius valgyti ne su kotletais ar kaip košę pusryčiams, bet pasigaminti jų salotas.
„Kruopos yra vienas iš dėkingiausių ingredientų salotoms, su jomis galima tiek visko nuveikti. Tad šįkart grikius sumaišiau su korėjietiškomis morkomis ir taip žaidžiant išgavau naujus skonių derinius. Beje, nors tai - salotos, patiekalas tiks tiek pusryčiams, tiek pietums, tiek vakarienei. Nustebins ir užkietėjusius grikių mėgėjus“, - sako kulinaras A. Ivanauskas.
Grikių salotos su netikėtu padažu
100 ml nekepintų grikių
120 g salotų lapų
2-3 marinuotų agurkų
6-8 riekelių karštai rūkytos anties filė
50 g korėjietiškų morkų
Padažui:
100 ml pomidorų padažo
Mažo ryšelio petražolių
Mažo ryšelio kalendrų
Kelių svogūno laiškų
2-3 ančiuvių
½ citrinos sulčių
1-2 šaukštelių cukraus sirupo
Saujos granatų sėklų pabarstyti
1. Užmerkite grikius iš vakaro šaltame vandenyje.
2. Į lėkštę sudėkite salotų lapus. Marinuotus agurkus supjaustykite riekelėmis, taip pat riekelėmis supjaustykite karštai rūkytą anties filė. Tarp salotų lapų dėkite agurkus, antieną, korėjietiškas morkas.
3. Padažui sutrinkite kartu petražolių ir kalendrų lapelius, svogūnų laiškus ir ančiuvius. Išspauskite citrinos sultis, pagardinkite cukraus sirupu.
4. Gautą padažą sudėkite ant salotų. Užberkite granatų sėklų.