Savaitgaliui – Alfo Ivanausko sklindžiai, kurie tiks ir prie šaltibarščių
![Alfo Ivanausko receptas: sklindžiai, kurie tiks ir prie šaltibarščių/Asmeninio archyvo nuotr.](https://www.zmones.lt/photo/c5cae844-68d7-11e9-86a7-aa000054c883/1200x675/alfo-ivanausko-receptas-sklindziai-kurie-tiks-ir-prie-saltibarsciu-asmeninio-archyvo-nuotr-5cc42fc39d03d8-18155258.jpeg)
Daugelis su pavasariniais svogūnais ir krapais jau pradėjo ir šaltibarščių sezoną. Alfas Ivanauskas, laidos „Kulinarinis detektyvas“ vedėjas, prie jų siūlo ne išsivirti bulvių, o išsikepti sklindžių. Pasak kulinaro, sklindžiai puikiai tinka prie šaltibarščių ir vienas kitą papildo.
„Kai žmonėms atrodo, kad jie jau yra išragavę visus blynus ir sklindžius, šis receptas dar gali nustebinti. Mano siūlomi sklindžiai panašūs ir į pyragą, ir į troškinį. Galite valgyti su lašiša ar kumpiu, su papildomais ingredientais, varškės ir grybų padažu - fantazijai ribų nėra“, - sako A. Ivanauskas, kuris pats labiausiai sklindžius mėgsta valgyti su šaltibarščiais.
Kopūstų ir burokėlių sklindžiai
4 asm.
Gaminimas 10 min.
Kepimas 25 min.
150 g šviežių baltagūžių kopūstų
100 g nusunktų marinuotų burokėlių
Kelių šakelių krapų
Kelių svogūno laiškų
1 skiltelės česnako
Druskos, pipirų
1 kiaušinio
200 ml riebaus kefyro
1 nubraukto šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelio cukraus
100 g miltų
Aliejaus (kepti)
Grietinės, juodųjų sezamų patiekti
1. Kopūstus labai plonai supjaustykite ir sumaišykite su nusunktais marinuotais burokėliais. Supjaustykite krapus, svogūnų laiškus, susmulkinkite česnaką, viską sumaišykite su kopūstais, pasūdykite ir įberkite šiek tiek pipirų.
2. Sumaišykite kiaušinį, jogurtą, miltus, kepimo miltelius, cukrų, suberkite smulkintas daržoves. Viską gerai išmaišykite.
3. Kepkite sklindžius įkaitintame aliejuje. Patiekite su grietine, galite pabarstyti juodaisiais sezamais.