Šefo Aurimo Petriko tailandietiški ryžiai ananase egzotiškiems pietums

Tailandietiški ryžiai ananase/Asmeninio archyvo nuotr.
Tailandietiški ryžiai ananase/Asmeninio archyvo nuotr.
Šaltinis: Žmonės
2019-04-22 10:05
AA

Jei pabodo įprastas pietų meniu ir ieškote neįprasto recepto nustebinti namiškius – šis kaip tik jums. Šefas Aurimas Petrikas paruošė išskirtinį tailandietišką patiekalą, pritaikytą lietuviškam gomuriui. Neabejokite, ananase patiekti pietūs nepaliks abejingų!

Jums reikės:

• 1 vnt. ananaso;

• 100g Basmati ryžių;

• 3 vnt. pomidorų;

• Pusę poro;

• 1 vnt. svogūno;

• 4 vnt. česnako skiltelių;

• 2 vnt. Kiaušinių;

• 1 š. Ciberžolės; 3 š. Austrių padažo; 2 š. Sojos;

• Druska, pipirai;

• Anakardžių riešutų;

• Svogūnų laiškų;

Tailandietiški ryžiai ananase/Asmeninio archyvo nuotr.

Kaip pasigaminti:

Ryžius plauname po tekančiu vandeniu dubenėlyje, kol vanduo bus skaidrus. Tada verdame, kaip nurodyta pakuotėje, apie 10 minučių. Į verdančius ryžius įberiame ciberžolės, tuomet jie nusidažo geltona spalva.

Susipjaustome daržoves, forma nesvarbi.

Pomidorų šerdį būtinai išpjauname, jos nereikės.

Tada įkaitintoje keptuvėje dedame kepti anakardžius su trupučiu druskos, kepame tol, kol apskrunda. Į įkaitintą keptuvę su aliejumi dedame kepti daržoves. Kepame tol, kol gerai apskrunda, tuomet pilame austrių padažo, sojos ir dedame prieskoniukus.

Pakepame 30 sec. ir mušame 2 kiaušinius, o tuomet viską gerai išmaišome, jog tolygiai keptų.

Išvirusius ryžius nukošiame ir sudedame į keptuvę su daržovėmis. Pakepame 2-3min.

Pasiruošiame ananasą. Perpjauname per pusę ir išskaptuojame vidų. Visą masę sudedame į ananasą ir užberiame skrudintų anakardžių bei svogūnų laiškų. Skanaus!