Virtuvėje neseniai save atradusi vestuvių verslo ir moterų verslumo įgūdžius skatinančio projekto „She is Glowing“ įkūrėja Dovilė URBANAITĖ (28) juokauja, kad jeigu būtų vieniša, namuose negamintų: „Tik užsimezgus gražiai draugystei atsiskleidžiau ir kaip šeimininkė.“
Prieš trejus metus draugai, virtuvėje aptikę Dovilę, būtų smagiai pasijuokę: „Laukite bėdos!“ Bet viskas kardinaliai pasikeitė per pastaruosius dvejus metus, kai ji susipažino su viešbučio „Kempinski“ Vilniuje generaliniu direktoriumi Kai Schukowskiu. Namuose esant mylimam žmogui valgio gaminimas Dovilei tapo maloniu kasdieniu ritualu, kuriam išmonės nestinga.
Įkvėpimo gaminti ji ieško socialiniuose tinkluose. Instagrame seka kelis lietuvių ir užsienio maisto tinklaraštininkus, jų receptus kartkartėmis išbando. „Dažniausiai tai nebūna įdaryti fazanai, o kas nors sveiko ir gana greitai paruošiamo. Ne visuomet gaminu laikydamasi tikslaus patiekalo recepto – kartais susikuriu sveikesnę jo alternatyvą. Mėsą valgau retokai, dažniau renkuosi žuvį ir jūrų gėrybes, įvairias salotas, kruopas, vaisius. Kasdien galėčiau valgyti tailandietiškos virtuvės patiekalus – jiems jaučiu silpnybę“, – pasakoja.