Giedrė Mingaileitė ir Ignas Mingaila – Šeimyninis duetas

Šokolado putėsiai su liofilizuotomis avietėmis / Igno Mingailos nuotrauka
Šokolado putėsiai su liofilizuotomis avietėmis / Igno Mingailos nuotrauka
DOVILĖ LEBRIKAITĖ
Šaltinis: Žmonės
A
A

„Maistas turi būti gražus, ne tik skanus – pirmasis įspūdis susidaro tik pamačius jį. Ne veltui egzistuoja posakis, kad pirmiausia valgome akimis“, – įsitikinusi maisto tinklaraštininkė Giedrė MINGAILAITĖ (23), kartu su broliu Ignu MINGAILA (19) kurianti „7 Episodes“ paskyrą instagrame.

Regis, jųdviejų likimas žvaigždžių buvo nuspręstas iš anksto – visa šeima dirba maitinimo versle, tad jie užaugo sukinėdamiesi tarp stalų ar smalsiai kaišiodami nosį į virtuvę. Jų senelį Algirdą Mažeiką visi žino kaip „Bernelių užeigos“ įkūrėją, dabar šiai vietai vadovauja Giedrės ir Igno tėtis Giedrius Mingaila. Vienu metu „Bernelių užeigoje“ veikė ir žaidimų kambarys „Anūkėlės Giedrutės užeigėlė“, kurio atidarymą Giedrė pamena iki šiol, – tai jai, dar vaikui, buvo patikėta garbė perkirpti auksinį kaspiną. Nieko nuostabaus, kad galiausiai Giedrė savo gyvenimą susiejo su maistu ir įstojo studijuoti maisto technologijos. 

„Atrodo, kad jau daug žinau, bet kartu ir tiek daug nežinau... Maisto gaminimas – nesibaigiantis mokslas ir kartu asmenybės tobulėjimas, – pasakoja Giedrė. – Socialiniuose tinkluose dabar daugybė rašančių apie maistą, bet aš nežiūriu į tai kaip į konkurenciją. Man kaip tik atrodo, kad labai gerai, jog mūsų daug – vieni iš kitų pasimokome.“