Sėklų sausainiai

Sėklų sausainiai / Redakcijos archyv.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A
Sėklų sausainiai – ypač greitai ir paprastai paruošiami. Vos keli ingredientai, kelios akimirkos – ir patenkinti galėsite triaukšti visa šeima.
Jums reikės: 150 g moliūgų ir saulėgrąžų sėklų, 60 g migdolų drožlių, 100 g baltų ir juodų sezamų sėklų, 200 g saldaus tirštinto pieno.
- Visas sėklytes suberkite į dubenį, užpilkite tirštintu pienu ir gerai išmaišykite.
- Paskleiskite gautą masę kepimo popieriumi ištiestoje skardoje ir mentele išlyginkite paviršių bei suformuokite norimo storio ir dydžio paplotį.
- Šaukite į iki 160 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 7 min., kol pakeis spalvą.
- Ataušinkite, supjaustykite norimo dydžio gabaliukais ir skanaukite.