Sėklų sausainiai

Sėklų sausainiai / Redakcijos archyv.
Sėklų sausainiai / Redakcijos archyv.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Sėklų sausainiai – ypač greitai ir paprastai paruošiami. Vos keli ingredientai, kelios akimirkos – ir patenkinti galėsite triaukšti visa šeima.

Jums reikės: 150 g moliūgų ir saulėgrąžų sėklų, 60 g migdolų drožlių, 100 g baltų ir juodų sezamų sėklų, 200 g saldaus tirštinto pieno.

  • Visas sėklytes suberkite į dubenį, užpilkite tirštintu pienu ir gerai išmaišykite.
  • Paskleiskite gautą masę kepimo popieriumi ištiestoje skardoje ir mentele išlyginkite paviršių bei suformuokite norimo storio ir dydžio paplotį.
  • Šaukite į iki 160 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 7 min., kol pakeis spalvą.
  • Ataušinkite, supjaustykite norimo dydžio gabaliukais ir skanaukite.