Šeštadienio pusryčiams
Kepti kiaušiniai / Shutterstock nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A
Pusryčiai svarbiausias maistas, o savaitgaliais būna būtent tie rytai, kai nereikia niekur skubėti ir galima pasimėgauti skaniu maistu.
Avižų dribsnių košė
Jums reikės: stiklinės avižų dribsnių, 2 stiklinių vandens (arba pieno), šaukšto sviesto, pagal skonį medaus, cinamono, druskos, obuolio papuošti.
- Į nedidelį puodelį suberkite dribsnius, užpilkite vandeniu ar pienu, berkite druskos ir pastatę ant viryklės užkaiskite, nustatę mažiausią ugnį.
- Kol košė kaista, nemaišykite. Kai ims burbuliuoti, išjunkite ugnį ir uždengę palikite apie 15 minučių pastovėti.
- Obuolį supjaustykite permatomomis skiltelėmis.
- Atidengę puodą, į košę įmaišykite sviestą ir medų. Dar kelias minutes palikite pabrinkti.
- Išdalykite košę į lėkštes, apiberkite cinamonu, dailiai išdėliokite obuolio skilteles.
Varškiniai blyneliai
Jums reikės: 500 g varškės (9 proc.), 2 stiklinių miltų, 2 kiaušinių, šaukšto grietinės, šaukšto cukraus, šaukštelio kepimo miltelių, pagal skonį druskos.
- Atskirkite kiaušinių trynius ir išplakite.
- Varškę pertrinkite per sietelį, sumaišykite su trynių plakiniu.
- Į masę sukrėskite grietinę, suberkite cukrų ir druską. Gerai išsukite.
- Kiaušinių baltymus išplakite iki putų ir palengva įmaišykite į varškės ir trynių masę.
- Palengva berdami persijotus miltus, maišykite ir užminkykite tešlą. Ji turi nelipti prie rankų.
- Rankomis formuokite blynelius ir apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių.
Orkaitėje keptas omletas
2 porcijoms reikės: 4 kiaušinių, 180 ml pieno, pagal skonį druskos, 2 šaukštų šviesto, 2 šaukštų tarkuoto brandinto sūrio, pluoštelio petražolių.
- Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C.
- Petražolių šakeles smulkiai sukapokite.
- Į didelį dubenį supilkite pieną ir druską.
- Įmuškite kiaušinius ir lengvai išsukite šakute, bet stipriai neplakite.
- Įmaišykite brandintą sūrį.
- Skardą ištepkite šaukštu sviesto ir supilkite masę.
- Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 30 min.
- Ištraukę ant viršaus uždėkite sviesto gabaliukus.
Brusketos su pomidorais
Jums reikės: 4 itališkų duonos su grūdais riekelių, 100 g fetos, 2 pomidorų, saujos petražolių, šaukšto alyvuogių aliejaus, pagal skonį druskos, pipirų.
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
- Ant grotelių dėkite duonos riekeles ir šaukite į orkaitę, kol susidarys traški plutelė.
- Pomidorus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite kubeliais.
- Sutrupinkite fetą. Sukapokite nuplautas ir nusausintas petražoles.
- Ant paskrudintų duonos riekelių pašlakstykite aliejaus.
- Dėkite pomidorų kubelių, fetos, petražolių. Pagardinkite druska ir pipirais.
- Tiekite iš karto. Jei norite, pašlakstykite balzaminio acto ar sojų padažu.
{recipe|140}
{recipe|1118}
{recipe|2117}
{recipe|2842}
{recipe|3030}
{recipe|3067}
{recipe|3470}
{recipe|3712}
{recipe|4082}
{recipe|4223}
{recipe|4676}
{recipe|4691}
{recipe|5099}
{recipe|5524}