Šilti pusryčių patiekalai

Omletas / „Fotolia“ nuotr.
Omletas / „Fotolia“ nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Pusryčiauti reikia ne tik dėl to, kad nepritrūktume energijos. Pusryčius valgantys žmonės rečiau serga peršalimo ligomis. Taigi jei rūpinatės savo ir namiškių sveikata, nepatingėkite atsikelti anksčiau ir išbandyti mūsų siūlomus receptus.

Daugiaryžis su avokadais ir graikiniais riešutais

Jums reikės: 450 g „Risotto“ ryžių, šaukšto alyvų aliejaus, šaukšto sviesto, svogūno, 3 česnakų skiltelių, 3 tirpaus daržovių sultinio kubelių, vienos citrinos sulčių, 2 avokadų, 100 g išgliaudytų ir susmulkintų graikinių riešutų, 100 g tarkuoto fermentinio sūrio, šaukšto tarkuoto parmezano.

  • Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų bei sviestą ir pakepinkite svogūnus. Kai jie pasidarys skaidrūs, sudėkite grūstus česnakus, suberkite ryžius ir maišydami 2–3 min. pakepinkite.
  • Puode užvirinkite 1,8 l vandens, sumeskite sultinio kubelius ir palikite ant nedidelės ugnies, kad skystis vos kunkuliuotų.
  • Į keptuvę su ryžiais supilkite vandeniu atskiestas citrinų sultis (skysčio turi būti 150 ml) ir kaitinkite, kol ryžiai sugers visą skystį. Paskui po samtį pilkite verdantį sultinį. Ryžiai išverda per 20–25 min.
  • Prieš pat nukeldami nuo ugnies sudėkite kubeliais supjaustytus avokadus, riešutus, suberkite fermentinį sūrį ir gerai išmaišykite.

Omletas su pomidorais ir bazilikų padažu

Jums reikės: 4 kiaušinių, žiupsnelio druskos, 4 pomidorų, 2 šaukštų aliejaus, 2 česnakų skiltelių, 50 g išlukštentų kedrų riešutėlių, pluoštelio šviežių bazilikų šakelių, žiupsnelio maltų juodųjų pipirų.

  • Kiaušinius išplakite su vandeniu (vienam kiaušiniui – šaukštas vandens) ir žiupsneliu druskos.
  • Į įkaitintą keptuvę supilkite pusę kiaušinių masės. Kai ji sukrekės, išdėliokite griežinėliais supjaustytus pomidorus, supilkite likusią kiaušinių masę ir iškepkite omletą.
  • Padažą gaminkite iš bazilikų, kedrų riešutėlių, česnakų ir aliejaus (viską susmulkinkite, sutrinkite elektriniu maišikliu, pasūdykite, pagardinkite pipirais).

Cukinijų blyneliai

Jums reikės: 500 g cukinijų, 200 g nebrandinto sūrio (fetos, mocarelos ar pan.), kelių saujų susmulkintų šviežių prieskoninių žalumynų (krapų, petražolių, bazilikų), česnakų skiltelės, 2 kiaušinių, 4–5 šaukštų miltų, ½ šaukštelio druskos, aliejaus blyneliams kepti.

  • Cukinijas stambiai sutarkuokite ir nuspauskite skystį. Tirščius sumaišykite su trupintu sūriu, žalumynais, sugrūstais česnakais, išplaktais kiaušiniais. Pasūdykite ir maišydami po truputį suberkite miltus.
  • Tešlą šaukštu dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų ir iš abiejų pusių kepkite, kol blyneliai dailiai apskrus.
{recipe|4131}
{recipe|4279}
{recipe|5099}
{recipe|4691}
{recipe|3900}