Simono Horvato dieta – per savaitę ištirps iki 5 kg
Ši dieta išsiskiria tuo, kad dienos valgiaraštis tikrai patrauklus akims ir skrandžiui. Tikrai nereikės sėdėti tuščiu pilvu, grojančiu maršą, ir badauti. Besimaitindami subalansuotu maistu, jūs galite pagražinti savo formas, tačiau, kaip visada patariame – nepersistengti ir pasitarti su specialistu.
Taigi, siūlome pasidomėti savaitės valgiaraščio ypatumais. Pasirinkę šią dietą, turėtumėte lieknėti lėtai, tačiau užtikrintai, pasiekti stabilesnių rezultatų.
Svarbiausia, kaip ir laikantis visų dietų, venkite gerti alkoholinius, gazuotus, saldžius, energinius gėrimus, mėgautis perdirbtais maisto produktais, atsisakykite greitojo, kepto riebaluose valgio, įvairių saldėsių, miltinių gaminių. Trumpai tariant, dieta – tai tam tikrų mitybos įpročių atsisakymas. Jeigu galvojate, kad po dietos maitinsitės, kaip tik trokštate, kilogramai greitai sugrįš atgal, todėl mylėkite savo organizmą – nelaikykite jo šiukšlių dėže, į kurią galite mesti, ką tik užsigeidę.
Tiesa, dietos valgiaraštyje pateikiama kava, kurią galima gerti su cukrumi ir pienu, tačiau jeigu jūs negeriate šio gėrimo, verčiau keiskite į arbatą arba apskritai kavos atsisakykite.
1 diena
Pusryčiai: minkštai virtas kiaušinis, džiūvėsėlis, kavos arba arbatos puodelis.
Priešpiečiai: 100 g obuolių.
Pietūs: 130 g virtos jautienos, 100 g bulvių, 200 g salotų iš šviežių daržovių, negazuotas mineralinis vanduo.
Pavakariai: 100 g vaisių, arbatos puodelis.
Vakarienė: 80 g liesos kiaulienos, 1 kiaušinis, 100 g daržovių, sultys, 10 g sviesto.
2 diena
Pusryčiai: arbata, džiūvėsėlis.
Priešpiečiai: 200 g morkų salotų.
Pietūs: 50 g troškintos jautienos, 150 g melionų, 100 g bulvių, negazuotas mineralinis vanduo.
Pavakariai: kava su pienu arba arbata.
Vakarienė: 150 g keptos žuvies filė, 150 g špinatų, negazuotas mineralinis vanduo.
3 diena
Pusryčiai: 30 g kumpio, 20 g džiūvėsėlių, arbatos puodelis.
Priešpiečiai: 150 g greipfrutų.
Pietūs: 150 g mėsos su morkomis ir bulvėmis (200 g).
Pavakariai: stiklinė pomidorų sulčių.
Vakarienė: bulvės (100 g) su varške (50 g), negazuotas mineralinis vanduo.
4 diena
Pusryčiai: 50 g sūrio, 30 g duonos, puodelis arbatos.
Priešpiečiai: 150 g apelsinų.
Pietūs: 150 g vištienos, 100 g bulvių, 150 g agurkų salotų.
Pavakariai: 150 g obuolių.
Vakarienė: omletas iš dviejų kiaušinių ir 30 g kumpio, 150 g pomidorų salotų, sultys.
5 diena
Pusryčiai: 100 g varškės, 30 g duonos, puodelis arbatos.
Priešpiečiai: 100 g uogų arba vaisių.
Pietūs: 150 g virtos mėsos, 100 g bulvių, stiklinė kompoto.
Pavakariai: stiklinė kefyro.
Vakarienė: daržovių salotos, sultys ar negazuotas mineralinis vanduo.
6 diena
Pusryčiai: arbūzai arba obuoliai.
Priešpiečiai: 200 g morkų salotų.
Pietūs: 100 g jautienos su padažu, 100 g bulvių, 50 g kopūstų salotų.
Pavakariai: 50 g ridikėlių arba cukinijų.
Vakarienė: 100 g grybų su kiaušiniu, agurkų salotos, negazuotas mineralinis vanduo.
7 diena
Pusryčiai: 50 g varškės, 20 g džiūvėsėlių, puodelis arbatos.
Priešpiečiai: stiklinė kefyro .
Pietūs: 150 g kiaulienos, 100 g bulvių, 100 g daržovių.
Pavakariai: arbata, negazuotas mineralinis vanduo, 200 g troškintų pupelių.
Vakarienė: daržovių salotos.