Simonos Burbaitės pica, kurios gali valgyti tiek, kiek telpa
PICA, KURIĄ GALI VALGYTI, KIEK TIK NORI skamba, kaip iš fantastinės knygos? Tai žinok, kad tokia tikrai egzistuoja! Bent jau aš picas labai mėgau dar iki savo sveikos mitybos kelionės. Dabar irgi jas mėgstu, tik kiek kitokias – sveikesnes ir maistingesnes, nei įprastos picos. Ilgai ieškojau galimų alternatyvų ir suradau!
Ką gali žinoti, gal tokia picos versija bus Tavo mėgstamiausia? Žinau, kad jau nekantrauji sužinoti, koks jos receptas. Tad skubu pasakoti.
Pagrindui paruošti tau reikės: 1/2 cukinijos, kelių saujų maltų linų sėmenų (gali naudoti ir viso grūdo, grikių, avižinius ar kitokius miltus), 2 kiaušinių ir mėgstamų prieskonių.
Viską sudėk į trintuvą ir kartu sutrink iki vientisos masės. Po to gautą masę užpilk ant skardos išklotos kepimo popieriumi, suformuok blyno formą ir kepk orkaitėje apie 15-20 minučių 200 laipsnių temperatūroje tol, kol gražiai paruduos.
Kol pagrindas keps, pasiruošk daržoves: nuplauk špinatus, supjaustyk pievagrybius, vyšninius pomidorus (gali pridėti ir kitokių daržovių, kurias mėgsti) ir mocarelos sūrį.
Iškepus pagrindui – ant jo užtepk 100 proc. pomidorų pastos, sudėk špinatus, sūrį, pievagrybius ir vyšninius pomidorus. Viską pabarstyk mėgstamais prieskoniais. Ir dar kartą viską įkišk į orkaitę 10 minučių arba tol, kol sūris išsilydys.
Vualia! Štai tau sveikesnė pica! Skanaus! Žinau, kad patiks.
Receptas paimtas iš www.simonaburbaite.com.