Skaniausi kotletai – ne iš kiaulienos

Maltinukai / Fotolia nuotr.
Maltinukai / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
2017-04-02 17:00
AA

Pagaminkite šeimai vaikyste kvepiančių naminių kotletų. Su bulvių koše, daržovėmis, makaronais. Siūlome įvairių receptų, o jūs pasirinkite tuos, kurių dar neragavote!

Vištienos kotletai su žalumynais

Vištienos ir grikių kotletai / Mariaus Žičiaus nuotr.

Jums reikės: 1 kg vištienos filė (šlaunelių ar blauzdelių be kaulo), svogūno, 0,5 batono, 500 ml pieno, po saujelę svogūnų laiškų, krapų, petražolių, pagal skonį kalendros, aliejaus, druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.

  • Batoną supjaustykite riekėmis ir užmerkite piene.
  • Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir sumalkite.
  • Nuspauskite įmirkusį batoną ir taip pat sumalkite.
  • Svogūną susmulkinkite ir suberkite į mėsos dubenį.
  • Žalumynus nuskabykite ir sukapokite, sudėkite į dubenį su mėsa. Viską sumaišykite ir minkykite apie 7–10 minučių.
  • Imkite faršą į rieškučias, iškelkite rankas ir drėbkite jį atgal į dubenį su kuo didesne jėga. Tai pakartokite kelis kartus.
  • Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Formuokite kotletukus ir kepkite iš abiejų pusių nustatę vidutinę kaitrą.
  • Sudėkite juos į puodą ir šaukite 10 minučių į 200 laipsnių orkaitę.

Orkaitėje kepti kalakutienos kotletai

Jums reikės: 450 g maltos kalakutų krūtinėlės, 2 riekelių batono, 120 ml pieno, svogūno, kiaušinio, 120 ml pomidorų padažo, šaukšto balzaminio acto, šakelės rozmarino, pagal skonį druskos, maltos mėsos prieskonių aliejaus skardai ištepti.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, kepimo skardą ištepkite aliejumi.
  • Batoną užmerkite piene, svogūną susmulkinkite.
  • Sumaišykite faršą su nuspaustu batonu, svogūnu, kiaušiniu ir prieskoniais bei druska.
  • Formuokite kotletukus, dėkite į skardą, keliose vietose užmeskite rozmarinų ir kepkite 30 minučių.
  • Sumaišykite pomidorų padažą ir balzaminį actą, aptepkite kotletukus ir dar kepkite 10–12 minučių.

Sveikuoliški kopūstų kotletukai

Kopūstų kotletai / Fotolia nuotr.

Jums reikės: 1 kg kopūstų, svogūno, 120 g miltų, 80 g manų kruopų, po šaukštelį džiovintų krapų ir petražolių, 3–4 skiltelių česnako, 3–4 šaukštų džiūvėsėlių, druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

  • Kopūstą padalykite į 3–4 dalis, dėkite į verdantį sūdytą vandenį ir virkite 10–15 minučių, kol suminkštės.
  • Nukošę smulkiai supjaustykite, sumalkite mėsmale arba sutrinkite elektriniu trintuvu. Kuo geriau nuspauskite.
  • Svogūną ir česnakus susmulkinkite ir suberkite į kopūstų masę.
  • Pagardinkite druska ir pipirais, prieskoninėmis žolelėmis, suberkite miltus ir manų kruopas.
  • Gerai išmaišykite ir palikite 5 minutėms.
  • Formuokite kotletukus, apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių iki apskrus.

Lašišos kotletai su imbieru

Jums reikės: 500 g lašišos (arba upėtakio), 3 riekelių batono, kiaušinio, indelio žaliojo arba raudonojo kario padažo, 4 cm imbiero šaknies, aliejaus kepti.

  • Pusę žuvies supjaustykite kubeliais ir sutrinkite elektriniu trintuvu.
  • Sukrėskite kario padažą, įmuškite kiaušinį, dėkite vandenyje mirkytą ir nuspaustą batoną, suberkite supjaustytą imbierą ir gerai sutrinkite.
  • Sudėkite antrą kubeliais pjaustytą žuvies dalį ir dar truputį paplakite. Svarbu, kad išliktų nedideli žuvies gabaliukai.
  • Keptuvėje įkaitinkite aliejų, formuokite kotletukus ir kepkite po 4–5 minutes iš abiejų pusių.
{recipe|3073}
{recipe|3108}
{recipe|3117}
{recipe|3160}
{recipe|3164}
{recipe|4234}
{recipe|4236}
{recipe|4865}