Skanūs suktinukai
Įvairūs suktinukai ne tik sotūs, bet gali tapti tikra stalo puošmena, o paruošti juos tikrai nėra taip sudėtinga, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio.
Balandėliai su raudonaisiais kopūstais
Jums reikės: apie 10 didelių raudonojo kopūsto lapų, 100 g ryžių, svogūno, po 250 g maltos jautienos ir kiaulienos, 100 g raudonojo vyno, 2 šaukštų aliejaus, pagal skonį druskos, maltų pipirų, kalendros, raudonėlio, kitų mėgstamų prieskonių.
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
- Dideliame puode apie 10 minučių pavirinkite nuplautus kopūstų lapus. Suminkštėjusius nusausinkite ir atidėkite.
- Ryžius perplaukite po tekančiu vandeniu ir užkaiskite atskirame puode.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkiai supjaustyto svogūno gabalėlius. Sukrėskite maltą mėsą, suberkite druską ir prieskonius. Maišydami pakepinkite, kol faršas paruduos. Įmaišykite virtus ryžius.
- Kepimo formą patepkite aliejumi.
- Imkite kelis šaukštus atvėsusio įdaro, formuokite pailgą kukulį, sukite į kopūsto lapą ir dėkite į formą. Taip sunaudokite visą įdarą ir lapus.
- Ant viršaus supilkite vyną. Susuktus balandėlius uždenkite dvigubu folijos lakštu ir šaukite į orkaitę.
- Uždengtus suktinukus kepkite 20 minučių. Nuimkite foliją kaitinkite dar 10 minučių. Tiekite su mėgstamu padažu.
Vištienos su špinatais ir džiovintais pomidorais
Jums reikės: 1–2 viščiukų krūtinėlių (priklauso nuo dydžio), po saują šviežių špinatų ir džiovintų pomidorų, skiltelės česnako, žiupsnelio druskos, maltų pipirų, kitų mėgstamų prieskonių, aliejaus kepti.
Apvolioti: 3 šaukštų miltų, 2 kiaušinių, 4 šaukštų maltų džiūvėsių.
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
- Viščiukų krūtinėles perpjaukite horizontaliai pusiau ir uždėję kepimo popieriaus pakočiokite kočėlu arba lengvai išmuškite muštuku. Įtrinkite druska, pipirais, kitais mėgstamais prieskoniais.
- Špinatų lapus nuplaukite ir nuplikykite. Pomidorus labai smulkiai sukapokite ir sumaišykite su pasmulkintais špinatais. Masę pagardinkite druska, prieskoniais, įspauskite česnaką.
- Įdarą krėskite ant vištienos papločių ir susukite. Keliose vietose sutvirtinkite mediniais smeigtukais.
- Suktinukus apvoliokite miltuose, kiaušinių plakinyje ir maltuose džiūvėsiuose. Juos sudėkite į kepimo indą ir apšlakstykite aliejumi.
- Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 30 minučių. Galite tiekti su šviežiais špinatų lapeliais ir vyšniniais pomidoriukais.
Kalakutienos su baklažanais
Jums reikės: 2 baklažanų, 400 g maltos kalakutienos, 100 g brandinto sūrio, kiaušinio, morkos, svogūno, 3 skiltelių česnakų, stiklinės sultinio, pagal skonį druskos, pipirų, kedrų riešutų, aliejaus kepti.
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
- Baklažanus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite išilgai juostelėmis. Jas apibarstykite druska ir leiskite 20 minučių pastovėti, kad išnyktų kartumas.
- Morką nuskuskite, svogūną nulupkite ir abi daržoves susmulkinkite kubeliais. Sūrį supjaustykite juostelėmis.
- Mėsą kruopščiai sumaišykite su druska, pipirais, išspaustais česnakais ir kiaušiniu. Leiskite pastovėti, kad susimaišytų skoniai.
- Baklažanų juosteles nuplaukite, nusausinkite ir trumpai apkepinkite aliejuje iš abiejų pusių. Sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
- Ant kiekvienos baklažano juostelės dėkite sūrio juostelių, krėskite mėsos. Visas susukite ir sutvirtinkite mediniais smeigtukais.
- Į kepimo indą suberkite morkas ir svogūnus, supilkite sultinį ir išdėliokite paruoštus suktinukus.
- Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 30 minučių.
Su jautiena ir avokadų padažu
Jums reikės: 2 kiaušinių, 500 ml pieno, 250 g miltų, žiupsnio druskos, šaukšto aliejaus kepti.
Įdarui: 400 g virtos plėšytos jautienos, svogūno, raudonos saldžiosios paprikos, 2 gerai prinokusių avokadų, žaliosios citrinos, pagal skonį druskos, pipirų, mėgstamų prieskonių.
- Į dubenį įmuškite kiaušinius ir išsukite su druska. Po šaukštą berkite miltus ir vis maišykite. Į sunkiai maišomą tešlą plona srovele pilkite pieną ir toliau sukite. Kuo skystesnė tešla, tuo plonesni blyneliai.
- Įkaitinkite keptuvę, patepkite ją aliejumi ir tolygiai paskirstę šaukštą ar du tešlos kepkite blyną, po 2 min. apverskite ir kepkite kitą pusę. Taip sunaudokite visą tešlą.
- Svogūną sukapokite, papriką supjaustykite kubeliais ir lengvai apkepkite įkaitintame aliejuje. Sudėkite plėšytą jautieną, berkite druskos, pipirų, kitų prieskonių, dar kiek pakaitinkite ir gerai išmaišykite.
- Avokadus sutinkite šakute, berkite druskos, įspauskite pusę citrinos sulčių. Paragaukite, jei trūksta rūgštelės, galite įspausti dar šiek tiek.
- Ant kiekvieno lietinio blyno tolygiai paskirstykite avokadų padažą, ant viršaus krėskite mėsos įdaro. Užlenkite blynų apačią ir viršų, dailiai susukite į suktinuką.
- Apkepkite juos įkaitintame aliejuje. Tiekite su salotomis.