Skanūs suktinukai

Vištienos suktinukai
Vištienos suktinukai
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Įvairūs suktinukai ne tik sotūs, bet gali tapti tikra stalo puošmena, o paruošti juos tikrai nėra taip sudėtinga, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio.

Balandėliai su raudonaisiais kopūstais

Balandėliai su raudonaisiais kopūstais
Balandėliai su raudonaisiais kopūstais

Jums reikės: apie 10 didelių raudonojo kopūsto lapų, 100 g ryžių, svogūno, po 250 g maltos jautienos ir kiaulienos, 100 g raudonojo vyno, 2 šaukštų aliejaus, pagal skonį druskos, maltų pipirų, kalendros, raudonėlio, kitų mėgstamų prieskonių.

  • Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
  • Dideliame puode apie 10 minučių pavirinkite nuplautus kopūstų lapus. Suminkštėjusius nusausinkite ir atidėkite.
  • Ryžius perplaukite po tekančiu vandeniu ir užkaiskite atskirame puode.
  • Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkiai supjaustyto svogūno gabalėlius. Sukrėskite maltą mėsą, suberkite druską ir prieskonius. Maišydami pakepinkite, kol faršas paruduos. Įmaišykite virtus ryžius.
  • Kepimo formą patepkite aliejumi.
  • Imkite kelis šaukštus atvėsusio įdaro, formuokite pailgą kukulį, sukite į kopūsto lapą ir dėkite į formą. Taip sunaudokite visą įdarą ir lapus.
  • Ant viršaus supilkite vyną. Susuktus balandėlius uždenkite dvigubu folijos lakštu ir šaukite į orkaitę.
  • Uždengtus suktinukus kepkite 20 minučių. Nuimkite foliją kaitinkite dar 10 minučių. Tiekite su mėgstamu padažu.

Vištienos su špinatais ir džiovintais pomidorais

Vištienos suktinukai su špinatais
Vištienos suktinukai su špinatais

Jums reikės: 1–2 viščiukų krūtinėlių (priklauso nuo dydžio), po saują šviežių špinatų ir džiovintų pomidorų, skiltelės česnako, žiupsnelio druskos, maltų pipirų, kitų mėgstamų prieskonių, aliejaus kepti.

Apvolioti: 3 šaukštų miltų, 2 kiaušinių, 4 šaukštų maltų džiūvėsių.

  • Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
  • Viščiukų krūtinėles perpjaukite horizontaliai pusiau ir uždėję kepimo popieriaus pakočiokite kočėlu arba lengvai išmuškite muštuku. Įtrinkite druska, pipirais, kitais mėgstamais prieskoniais.
  • Špinatų lapus nuplaukite ir nuplikykite. Pomidorus labai smulkiai sukapokite ir sumaišykite su pasmulkintais špinatais. Masę pagardinkite druska, prieskoniais, įspauskite česnaką.
  • Įdarą krėskite ant vištienos papločių ir susukite. Keliose vietose sutvirtinkite mediniais smeigtukais.
  • Suktinukus apvoliokite miltuose, kiaušinių plakinyje ir maltuose džiūvėsiuose. Juos sudėkite į kepimo indą ir apšlakstykite aliejumi.
  • Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 30 minučių. Galite tiekti su šviežiais špinatų lapeliais ir vyšniniais pomidoriukais.

Kalakutienos su baklažanais

Kalakutienos suktinukai
Kalakutienos suktinukai

Jums reikės: 2 baklažanų, 400 g maltos kalakutienos, 100 g brandinto sūrio, kiaušinio, morkos, svogūno, 3 skiltelių česnakų, stiklinės sultinio, pagal skonį druskos, pipirų, kedrų riešutų, aliejaus kepti.

  • Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
  • Baklažanus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite išilgai juostelėmis. Jas apibarstykite druska ir leiskite 20 minučių pastovėti, kad išnyktų kartumas.
  • Morką nuskuskite, svogūną nulupkite ir abi daržoves susmulkinkite kubeliais. Sūrį supjaustykite juostelėmis.
  • Mėsą kruopščiai sumaišykite su druska, pipirais, išspaustais česnakais ir kiaušiniu. Leiskite pastovėti, kad susimaišytų skoniai.
  • Baklažanų juosteles nuplaukite, nusausinkite ir trumpai apkepinkite aliejuje iš abiejų pusių. Sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
  • Ant kiekvienos baklažano juostelės dėkite sūrio juostelių, krėskite mėsos. Visas susukite ir sutvirtinkite mediniais smeigtukais.
  • Į kepimo indą suberkite morkas ir svogūnus, supilkite sultinį ir išdėliokite paruoštus suktinukus.
  • Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 30 minučių.

Su jautiena ir avokadų padažu

Suktinukai su jautiena ir avokadais
Suktinukai su jautiena ir avokadais

Jums reikės: 2 kiaušinių, 500 ml pieno, 250 g miltų, žiupsnio druskos, šaukšto aliejaus kepti.

Įdarui: 400 g virtos plėšytos jautienos, svogūno, raudonos saldžiosios paprikos, 2 gerai prinokusių avokadų, žaliosios citrinos, pagal skonį druskos, pipirų, mėgstamų prieskonių.

  • Į dubenį įmuškite kiaušinius ir išsukite su druska. Po šaukštą berkite miltus ir vis maišykite. Į sunkiai maišomą tešlą plona srovele pilkite pieną ir toliau sukite. Kuo skystesnė tešla, tuo plonesni blyneliai.
  • Įkaitinkite keptuvę, patepkite ją aliejumi ir tolygiai paskirstę šaukštą ar du tešlos kepkite blyną, po 2 min. apverskite ir kepkite kitą pusę. Taip sunaudokite visą tešlą.
  • Svogūną sukapokite, papriką supjaustykite kubeliais ir lengvai apkepkite įkaitintame aliejuje. Sudėkite plėšytą jautieną, berkite druskos, pipirų, kitų prieskonių, dar kiek pakaitinkite ir gerai išmaišykite.
  • Avokadus sutinkite šakute, berkite druskos, įspauskite pusę citrinos sulčių. Paragaukite, jei trūksta rūgštelės, galite įspausti dar šiek tiek.
  • Ant kiekvieno lietinio blyno tolygiai paskirstykite avokadų padažą, ant viršaus krėskite mėsos įdaro. Užlenkite blynų apačią ir viršų, dailiai susukite į suktinuką.
  • Apkepkite juos įkaitintame aliejuje. Tiekite su salotomis.
{recipe|3375}
{recipe|3376}
{recipe|3599}
{recipe|3647}
{recipe|3648}
{recipe|3654}
{recipe|3655}
{recipe|3858}
{recipe|3861}
{recipe|3865}
{recipe|4142}
{recipe|4397}
{recipe|4417}
{recipe|4634}
{recipe|4774}
{recipe|4794}
{recipe|5119}
{recipe|5305}