Skonių eksperimentai: šokoladiniai keksiukai su burokėliais
Galbūt revoliucijos virtuvėje šis derinys ir nesukels, tačiau išmėginti tikrai verta. Netradiciška, įdomu, intriguoja. Čiumpam burokėlius, kakavą, plytelę šokolado. Kodėl gi ne?
Lygiai kaip ir šokoladiniuose kepiniuose su cukinijomis, taip ir čia burokėliai nesijaučia; jei nežinotumėte – tikrai neatspėtumėte. Nebent pauostytumėte tešlą prieš kepimą, kuri burokėliais kvepia netgi labai intensyviai. O keksiukams iškepus, jų skonis susilieja ir išnyksta.
Nors burokėliai specifinio skonio nesuteikia, dėl jų keksiukai tampa drėgni ir sunkūs, o minkšti jie išlieka net dvi ar tris dienas! Kad būtų dar dailesni ir skanesni, keksiukus galite papuošti mėgstamo kremo kepurėle. Kakavinis kremas čia puikiai dera – yra ne tik skanus, tačiau ir tvirtas, todėl keksiukų nereikia laikyti šaldytuve, juos drąsiai galite transportuoti į kitą vietą, šventę ar iškylą. Taip pat galite rinktis ir kitą mėgstamą kremą: vanilinį, kavos skonio ar paprasčiausią kreminio sūrio ir grietinėlės kremą.
Jei esate šokoladinių kepinių mėgėjas, būtinai išsikepkite ir šių keksiukų. Tikime, kad jie nustebins savo sodriu skoniu, intensyviu šokoladiniu aromatu. Skanaus!