Skonių eksperimentai: šokoladinis padažas su aitriąja paprika
Seniai praėjo tie laikai, kai šokoladą tekdavo rinktis iš trijų rūšių: juodojo, pieniško ar baltojo. Šiandien nebestebina niekas: šokoladas bei jo gaminiai yra gardinami įvairiais prieskoniais, pagardais ir priedais. Nuo sūrių sausainių iki šaldančių mėtų, nuo jogurtinių įdarų iki deginačių aitriųjų paprikų...
Juodojo šokolado kartumas, subtiliai suderintas su švelniai deginančiu aitriųjų paprikų aštrumu, šokolado gaminiams suteikia visiškai kitų skonio spalvų.
Šįkart skonių eksperimentų mėgėjams siūlome namuose pasigaminti aitriosiomis paprikomis pagardintą šokoladinį padažą. Švelniai kartų ir šiek tiek kandantį liežuvio galiuką. Gardinkite juo ledus, pyragus ir pyragėlius, savaitgalio pusryčiams iškeptus blynus ar vaflius. Atraskite šiek tiek kitokį šokolado skonį – šokoladinį padažą paruošite itin lengvai ir greitai, o tuomet galėsite ilgai ir maloniai mėgautis pikantišku, bet labai gardžiu desertu. Skanaus!