Sluoksniuotas desertas su vyšniomis

Sluoksniuotas desertas su vyšniomis / Redakcijos archyv.
Sluoksniuotas desertas su vyšniomis / Redakcijos archyv.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Desertai su uogomis – patys skaniausi! O jei dar pagardinti plakta grietinėle, galima pirštelius apsilaižyti. Išbandykite sluoksniuotą desertą su vyšniomis – garantuojame šypseną jūsų veide.

6 – 8 desertams reikės: 4 kiaušinių, 150 g ir dar šaukšto cukraus, 100 g sviesto, 75 g miltų, 75 g kakavos miltelių, 200 ml vyšnių sulčių, 1 valg. š. kukurūzų krakmolo, 300 g vyšnių be kauliukų, plaktos purškiamosios grietinėlės.

  • Kiaušinius išplakite su cukrumi, supilkite ištirpintą sviestą ir išmaišykite.
  • Į tešlą įmaišykite miltus ir kakavos miltelius.
  • Pilkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15–20 min.
  • Kol pyragas kepa, pasiruoškite vyšnias. Užkaiskite vyšnių sultis ir ištirpinkite jose šaukštą cukraus bei šaukštą kukurūzų krakmolo.
  • Nuolat maišykite, o kai skystis ims tirštėti, nukaiskite. Įmaišykite vyšnias ir palikite atvėsti.
  • Į taures dėkite po tris šaukštus vyšnių ir formele išspaustą pyrago apskritimą. Patepkite vyšnių sultimis ir apipurškite plakta grietinėle. tuomet vėl dėkite pyrago, patepkite sultimis ir užpurkškite plaktos grietinėlės.
  • Papuoškite šviežia vyšnia ar trešne ir tiekite.