Smidrų puota: sriubos, pyragai, užkandėlės

Šparagų festivalio akimirka / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.
Šparagų festivalio akimirka / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Tai gurmaniška daržovė, kuriai sunku atsispirti. Smidrai – itin nekaloringa daržovė. Maždaug 6 vidutinio dydžio ūgliuose tėra tik 21 kcal, tačiau juose yra beveik visi žmogaus organizmui reikalingi vitaminai, mineralai ir aminorūgštys.

TAIP PAT SKAITYKITE: Restorano šefas Robertas Ščesnavičius pataria, kaip tinkamai paruošti smidrus

O svarbiausia, kad smidrai yra, ko gero, vienintelė daržovė, turinti daugiausiai gliutationo – būtino antioksidanto, saugančio ląsteles. Ne veltui jie vadinami daržovių aristokratais.

Štai jums patiekalų su smidrais pasiūlymai:

{recipe|2818}
{recipe|2669}
{recipe|2660}
{recipe|2536}
{recipe|2165}
{recipe|334}
{recipe|2817}
{recipe|2689}
{recipe|2939}
{recipe|2819}
{recipe|4790}
{recipe|4285}
{recipe|4283}
{recipe|4676}
{recipe|2845}
{recipe|4284}