Smidrų sezono vaišės: 20 gardžiausių patiekalų
Smidrai (liaudyje dar vadinami šparagais) nuo seno laikomi aristokratišku skanėstu.
Smidrų skonis toks švelnus ir subtilus, kad nereikia iš jų gaminti jokių įmantrių patiekalų. Smidrų ūgliai paprastai švariai nuplaunami, stati sustatomi į puodą (viršūnėlės neturi būti apsemtos) ir keletą minučių paverdami.
Maždaug 6 vidutinio dydžio ūgliuose tėra tik 21 kcal, tačiau juose yra beveik visi žmogaus organizmui reikalingi vitaminai, mineralai ir aminorūgštys.
Paskui išgriebiami iš puodo, apšlakstomi alyvuogių aliejumi ir pabarstomi tarkuotu brandintu sūriu. Virtus smidrus galima valgyti ir su įvairiais mėgstamais padažais, gardinti jais salotas.
Smidrai – itin nekaloringa daržovė. Maždaug 6 vidutinio dydžio ūgliuose tėra tik 21 kcal, tačiau juose yra beveik visi žmogaus organizmui reikalingi vitaminai, mineralai ir aminorūgštys.
Svarbiausia, kad smidrai yra, ko gero, vienintelė daržovė, turinti daugiausiai gliutationo – būtino antioksidanto, saugančio ląsteles. Ne veltui jie vadinami daržovių aristokratais. Ši daržovė saugo ląsteles, stiprina imunitetą, gerina kraują ir medžiagų apykaitą.