Sotusis savaitgalio valgiaraštis
Kaip tik savaitgalis ant nosies, taip kyla klausimas – ką gaminsime šiandien? Norisi kažko ypatingo, kažko saldaus, kažko greitai ir nesunkiai paruošiamo... Geros idėjos dar niekam nepamaišė: rinkitės ir gaminkite!
SAVAITGALIO RECEPTAS
Sprandinė su cinamonu ir apelsinais
Sudedamosios dalys:
1,5 kg kiaulienos sprandinės, po žiupsnelį druskos ir maltų juodųjų pipirų, 1 valg. š. grūdėtųjų garstyčių, 1 valg. š. medaus, 3 valg. š. saulėgrąžų aliejaus, 1 arbat. š. cinamono, 1 kg nedidelių vienodo dydžio bulvių, didelis apelsinas, žiupsnelis gvazdikėlių.
Kaip gaminti:
1. Sprandinę nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, viršų subadykite ir įtrinkite druska, pipirais. Garstyčias, medų, aliejų sumaišykite ir ištepkite mėsą. Viršų pabarstykite cinamonu ir 2 valandas laikykite vėsiai, kad prieskoniai įsigertų.
2. Orkaitę įkaitinkite iki 230 °C. Sprandinę dėkite ant kepimo grotelių, po jomis pakiškite skardą su trupučiu vandens. Kepkite 10–15 min., kol mėsos viršus pagels. Bulves nuplaukite trindamos šepetėliu (neskuskite), perpjaukite pusiau, pabarstykite druska.
3. Orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 180 °C. Mėsą išimkite, suvyniokite į foliją, įdėkite į skardą, kurioje yra nuvarvėjusios kepsnio sultys, šalia išdėliokite bulves ir kepkite 1,5 valandos. Prieš kepimo pabaigą foliją praskleiskite, kad mėsa apskrustų.
4. Apelsiną nuplaukite trindami šepetėliu ir supjaustykite plonais griežinėliais. Jais apdėkite dar karštą mėsą ir apsmaigstykite gvazdikėliais. Patiekite su keptomis bulvėmis.
► SALOTOS
► SRIUBOS
► KARŠTIEJI PATIEKALAI
► DESERTAI
► SVEČIAMS