Inga Jablonskė – Spalvingas maistas džiugina

Inga Jablonskė / Gretos Skaraitienės „ŽMONĖS Foto“ nuotrauka
Inga Jablonskė / Gretos Skaraitienės „ŽMONĖS Foto“ nuotrauka
BEATRIČĖ JUREVIČIŪTĖ
Šaltinis: Žmonės
2020-07-29 14:03
AA

Moterų universiteto internetinėje platformoje „WoW University“ įkūrėja Inga JABLONSKĖ vadovaujasi taisykle, kad maistas turi būti ne tik skanus, bet ir gražiai atrodyti, todėl jos ruošiami patiekalai ant stalo daugeliui kelia pasigėrėjimą.

Kone visuomet energijos ir geros nuotaikos kupina Inga maistui skiria daug dėmesio. Nors visi jos šeimos nariai – visavalgiai, bičiulio mokslininko įkvėpta stengiasi vadovautis mitybos formule, kurią sudaro 70–80 procentų augalinis maistas.

„Vasarą labai lengva laikytis tokios mitybos, nes apstu šviežių daržovių, vaisių ir uogų. Šaltuoju metų laiku racioną papildau riešutais ir įvairiomis kruopomis. Tikiu, kad sveikas maistas – skanus, nors vis dar yra linkusių manyti priešingai. Man visuomet buvo svarbu ne tik gardžiai pagaminti, bet ir tinkamai patiekti. Net trejų metukų sūnus Natanielis pratęs prie spalvingai ir nuotaikingai mamos patiekto maisto. Mūsų šeima prie stalo kas vakarą jaučiasi lyg per šventę.“

Veikli moteris atvira – daug laiko suktis virtuvėje ji neturi, todėl stengiasi atrasti tokius patiekalus, kurių gamyba neatima visos darbo dienos ir kuriems nereikia įmantrių ingredientų. Po pasaulį daug keliaujanti Inga svečiose šalyse turi bičiulių veganų ir vegetarų, todėl nesibodi ir jų paklausti įdomesnių receptų. „Turiu drąsos ir kavinėse pasiteirauti patikusio valgio išsamesnės sudėties. O dažnai namuose geriamo imunitetui stiprinti skirto gėrimo receptas – bičiulio Vytauto Vaičaičio, kuris Hipokrato institute mokosi apie gydantį maistą. Kai bandai sveikiau maitintis, išmonė kartais labai greitai baigiasi, nes mūsų mamos ir močiutės iš kartos į kartą perdavė mažai sveikesnių augalinių valgių receptų. Taip užsisuki rutinoje su vos keliais tais pačiais patiekalais ir ilgainiui jie pabosta. Visgi aš nuolat stengiuosi paįvairinti namų virtuvę įdomiais patiekalais ir gėrimais.“