Spalvingas špinatų vyniotinis su lašiša
Kulinarinė laida / Redakcijos archyv.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A
Artėjant gražiausiai pavasario šventei, kviečiame išmokti pasigaminti spalvingą špinatų vyniotinį su lašiša. Gardaus patiekalo receptu su mumis dalinasi kulinaras Paulius Strasevičius.
Jums reikės: 2 saujelių špinatų, 2 šakelių krapų, 3 kiaušinių, 100 g rūkytos lašišos, 50 g graikiško jogurto, po žiupsnelį druskos ir pipirų.
- Į dubenį su špinatais įmuškite vieną kiaušinį ir elektriniu plakikliu sutrinkite iki vientisos masės.
- Smulkiai supjaustykite krapus ir suberkite į špinatų ir kiaušinio plakinį.
- Įmuškite du likusius kiaušinius, suberkite druską, pipirus ir viską išplakite šakute, kad nesusidarytų putų ir vyniotinio pagrindas iškeptų be skylučių.
- Gautą žalią masę pilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir šaukštu išlyginkite paviršių.
- Kepkite iki 200 ºC įkaitintoje orkaitėje 7 minutes.
- Išimkite iš skardos su popieriumi, apverskite ir atsargiai nuplėškite kepimo popierių.
- Apverskite vyniotinio pagrindą, visą ištepkite graikišku jogurtu, viename krašte sudėkite lašišos gabalėlius ir atsargiai susukite, spausdami, kad neliktų tarpų.
- Supjaustykite neplonais griežinėliais ir skanaukite.