Spalvingas špinatų vyniotinis su lašiša

Kulinarinė laida / Redakcijos archyv.
Kulinarinė laida / Redakcijos archyv.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Artėjant gražiausiai pavasario šventei, kviečiame išmokti pasigaminti spalvingą špinatų vyniotinį su lašiša. Gardaus patiekalo receptu su mumis dalinasi kulinaras Paulius Strasevičius.

Jums reikės: 2 saujelių špinatų, 2 šakelių krapų, 3 kiaušinių, 100 g rūkytos lašišos, 50 g graikiško jogurto, po žiupsnelį druskos ir pipirų.

  • Į dubenį su špinatais įmuškite vieną kiaušinį ir elektriniu plakikliu sutrinkite iki vientisos masės.
  • Smulkiai supjaustykite krapus ir suberkite į špinatų ir kiaušinio plakinį.
  • Įmuškite du likusius kiaušinius, suberkite druską, pipirus ir viską išplakite šakute, kad nesusidarytų putų ir vyniotinio pagrindas iškeptų be skylučių.
  • Gautą žalią masę pilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir šaukštu išlyginkite paviršių.
  • Kepkite iki 200 ºC įkaitintoje orkaitėje 7 minutes.
  • Išimkite iš skardos su popieriumi, apverskite ir atsargiai nuplėškite kepimo popierių.
  • Apverskite vyniotinio pagrindą, visą ištepkite graikišku jogurtu, viename krašte sudėkite lašišos gabalėlius ir atsargiai susukite, spausdami, kad neliktų tarpų.
  • Supjaustykite neplonais griežinėliais ir skanaukite.