Spurgos su glajumi

Spurgos su glajumi / Redakcijos archyv.
Spurgos su glajumi / Redakcijos archyv.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Kai orai dar pernelyg nedžiugina, tenka ieškoti kitų būdų, kaip pakelti sau nuotaiką. Siūlome išsikepti skanutėlių spurgų su glajumi. Sykį pabandę, kepsite vėl ir vėl.

Jums reikės: 500 g miltų, 10 g sausų mielių, 100 g cukraus, 50 g sviesto, 100 ml pieno, 60 ml vandens, 2 kiaušinių, aliejaus virti.

Glajui: 200 g miltelinio cukraus, 60 g sviesto, 50 ml vandens, 1 a. š. vanilinio cukraus.

  • Mieles užpilkite šiltu vandeniu, luktelkite minutę ir supilkite šiltą pieną, cukrų, išplaktus kiaušinius, ištirpintą sviestą ir pusę miltų.
  • Viską gerai išmaišykite.
  • Suberkite likusius miltus ir suminkykite tešlą. Kai ji nebelips prie rankų, tame pat dubenyje 5–7 minutes minkykite tešlą, kol taps elastinga (galite ir elektriniu plaktuvu, tik naudokite tešlos maišymui skirtus antgalius ir nustatykite mažiausią greitį).
  • Uždenkite tešlą maistine plėvele ir palikite 1 val., kol pakils.
  • Stalą pabarstykite miltais, iškočiokite maždaug 1 cm storio blyną ir formelėmis išspauskite spurgas.
  • Įkaitinkite didelį kiekį aliejaus ir jame išvirkite spurgas. Išdėliokite jas ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
  • Dubenyje sumaišykite ištirpintą sviestą, miltelinį ir vanilinį cukrų bei šiltą vandenį. Panardinkite atvėsusias spurgas į glajų, ištraukite ir palikite stingti.

Skanaus!