Staigmena Mamai. 15 min. – ir paruošta!
Ypatingą dieną pradžiuginti Mamas norime visi. Todėl nepatingėkite anksčiau atsikelti ir pagaminti skanų kepinuką. Paprastai, greitai ir lengvai paruošiami, jie stebina puikiu skoniu. Mylimos Mamos, tegul visos Jūsų dienos būna nuostabios!
Bandelės su aviečių džemu ir sūriu
Jums reikės: pakuotės bemielės sluoksniuotos tešlos, stiklinės šaldytų trintų aviečių, pusės stiklinės maltų riešutų, 4 šaukštų medaus, 200 g mėgstamo pelėsinio sūrio.
- Tešlą atšildykite pagal nurodymus ant pakuotės, klokite ant miltais pabarstyto stalo, supjaustykite pasirinkto dydžio gabalėliais ir išdėliokite kepimo popieriumi ištiestoje skardoje.
- Avietes sumaišykite su riešutais ir medumi, išsukite iki vienalytės tirštos masės.
- Sūrį atšildykite kambario temperatūroje, kad būtų lengva tepti.
- Kiekvieną tešlos lapelį aptepkite (jei sūris kietesnis, apibarstykite trupintu), ant viršaus krėskite po kelis šaukštus trintų aviečių masės.
- Pyragėlius perlenkite, sutvirtinkite kraštelius ir dailiai viršuje keliose vietose įpjaukite, kad kepant išeitų garai.
- Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
Įdaryti obuoliai
Jums reikės: 6 obuolių, 200 g kreminės varškės, kiaušinio, 4 šaukštų cukraus, pagal skonį cinamono ir vanilinio cukraus, geros saujos įvairių džiovintų vaisių mišinio, šlakelio brendžio, 2 šaukštų sviesto, pagal skonį migdolų drožlių.
- Džiovintus vaisius nuplikykite verdančiu vandeniu ir sumaišykite su brendžiu.
- Obuolius nuplaukite ir išskobkite sėklalizdžius.
- Varškę iki vientisumo išsukite su cinamonu, cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
- Paruošta mase įdarykite obuolius.
- Ant viršaus krėskite po šaukštą brendyje mirkytų džiovintų vaisių mišinio, išdėliokite sviesto gabalėlius, berkite migdolų drožlių.
- Obuolius kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
- Galite tiekti su plakta grietinėle.
Mielinių pyragaičių bokštelis su uogomis
Jums reikės: pakuotės mielinės tešlos, 250 g tepamojo kreminio sūrio, 3 šaukštų cukraus, vanilės ankšties, 200 ml plakamosios grietinėlės, nutarkuotos citrinos žievelės, po saujelę mėgstamų uogų.
- Mielinę tešlą atšildykite kambario temperatūroje, didesniu puodeliu išspauskite pasirinkto dydžio apskritimus ir iškepkite pagal nurodymus ant pakuotės.
- Kremui sūrį krėskite į plakti skirtą indą, ten pat suberkite cukrų, nutarkuotas citrinos žieveles, iš perpjautos vanilės ankšties iškrapštytas sėklytes ir plakite iki vienalytės masės.
- Kitame inde iki standžių putų išplakite šaldytuve gerai atvėsintą grietinėlę. Ją atsargiai šaukštu, o ne plakikliu sumaišykite su sūrio mase.
- Mielinius paplotėlius sluoksniuokite su kremu ir uogomis.
- Galite apiberti milteliniu cukrumi.
Riestė su braškėmis
Jums reikės: 2 lakštų šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos, po 250 g maskarponės ir kreminės varškės, 4 šaukštų cukraus, 50 ml neriebios grietinėlės, pusės citrinos sulčių, pagal skonį vanilinio cukraus, šaukšto kokosų drožlių, 300 g braškių, migdolų drožlių (pabarstyti), kiaušinio baltymas (aptepti).
- Tešlą atšildykite pagal nurodymus ant pakuotės, padalykite į dvi dalis, klokite į karščiui atsparią skardą, išpjaukite tuščiavidurius vienodo dydžio apskritimus. Vieną jų (tai bus riestės viršus) aptepkite kiaušinio baltymu ir apibarstykite migdolų drožlėmis, iškepkite pagal nurodymus ant pakuotės ir atvėsinkite.
- Varškę pertrinkite per sietelį, sumaišykite su maskarpone, supilkite citrinos sultis, grietinėlę, suberkite baltąjį bei vanilinį cukrų ir elektriniu plakikliu išsukite iki vientisos masės. Įmaišykite kokosų drožles ir įdarą bent pusvalandį palaikykite šaltai.
- Apatinį riestės lakštą storai patepkite maskarponės kremu, berkite smulkintų braškių, tada atsargiai užspauskite midgolais apibarstytą lakšto dalį.
- Paruoštą desertą tiekite supjausčiusi pasirinkto dydžio gabalėliais.