Su keptu sūriu

Dalios Ėmužytės ūkio sūriai
Dalios Ėmužytės ūkio sūriai
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Įvairūs sūriai – puikus baltymų šaltinis, be to, jie bet kuriam patiekalui suteikia išskirtinio skonio ir aromato. Išbandykite!

Pikantiški sumuštiniai

Sumuštinis su fetos sūriu ir vištiena
Sumuštinis su fetos sūriu ir vištiena

Jums reikės: 4 riekelių mėgstamos forminės skrudinamosios duonos, 150 g riebaus varškės sūrio, 150 g viščiukų krūtinėlės, kelių saulėje džiovintų pomidorų aliejuje, 2 šaukštų sviesto, žiupsnelio nutarkuotų citrinos žievelių, saujelės bazilikų lapelių, šlakelio citrinos sulčių, pagal skonį druskos, pipirų, 2 šaukštų pesto padažo.

  • Pirmiausia paruoškite pikantišką sviestą. Kambario temperatūros minkštą sviestą išsukite su nutarkuotomis citrinos žievelėmis ir sultimis, kapotais bazilikų lapeliais, druska ir pipirais.
  • Vieną kiekvienos duonos riekelės pusę apskrudinkite sausoje keptuvėje ir, kai šiek tiek pravės, aptepkite pagardintu sviestu.
  • Varškės sūrį supjaustykite stambokais griežinėliais, aptepkite pesto padažu.
  • Vištieną supjaustykite griežinėliais, pagardinkite druska ir pipirais ir apkepkite keptuvėje.
  • Pomidorus nuvarvinkite ir gerai nusausinkite.
  • Ant dviejų duonos riekelių tepkite po kelis šaukštus žalumynų sviesto, klokite po vištienos gabalėlį, dėkite saulėje džiovintų pomidorų ir po varškės sūrio gabalėlį.
  • Viską užvožkite kita duonos riekele.
  • Paruoštus sumuštinius perpjaukite trikampėliais ir iškepkite orkaitėje.

Žiedinių kopūstų apkepas

Kopūstų apkepas
Kopūstų apkepas

Jums reikės: didelio žiedinio kopūsto, 250 g ryžių, 4 kiaušinių, po 100 g brandinto ir mėlynųjų pelėsių sūrio, saujelės tarkuoto parmezano, pusės stiklinės džiūvėsėlių, 3 šaukštų maltų riešutų, 500 ml pieno, pagal skonį druskos, pipirų, 150 ml grietinėlės, 3 šaukštų sviesto.

  • Ryžius perplaukite, išvirkite piene, pagal skonį berkite druskos, įmaišykite 2 šaukštus sviesto. Palikite uždengtus, kad išbrinktų.
  • Sūrius sutarkuokite stambia trintuve, sumaišykite su džiūvėsėliais ir riešutais.
  • Žiedinį kopūstą išskirstykite žiedynėliais, storus kotelius nupjaukite.
  • 3 kiaušinius su grietinėle išplakite ir sumaišykite su ryžiais. Juos dar kartą pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, jei mėgstate, berkite kapotų krapų ir krėskite į riebalais pateptą formą.
  • Žiedinius kopūstus trumpai pakaitinkite garuose, apvoliokite likusio kiaušinio plakinyje, gerai apvoliokite džiūvėsėlių, sūrio ir riešutų masėje ir išdėliokite ant ryžių.
  • Apibarstykite tarkuotu parmezanu ir kepkite apie 25 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Feta įdarytos bulvės

Įdarytos bulvės su varške
Įdarytos bulvės su varške

Jums reikės: 2 nemažų bulvių, kelių juostelių šonininės, 100 g fetos, 2 saulėje džiovintų pomidorų puselių, 100 ml grietinėlės, svogūno, kelių pievagrybių, šaukšto sviesto, 3 šaukštų įvairių susmulkintų žalumynų (petražolių, krapų, svogūnų laiškų), pagal skonį druskos, grūdėtųjų garstyčių ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.

  • Bulves kruopščiai nušveiskite ir išvirkite su lupena, kad būtų kietokos. Viršų atsargiai įpjaukite, praskleiskite, išskobkite dalį minkštimo ir jį susmulkinkite.
  • Sūrį sutrupinkite, sumaišykite su grietinėle, kapotais pomidorais, žalumynais, masę pasūdykite, pagardinkite pipirais.
  • Svogūną ir pievagrybius nulupkite, sukapokite, pakepinkite svieste su druska ir pipirais, įmaišykite trintas bulves.
  • Kiekvienos bulvės vidų ištepkite grūdėtomis garstyčiomis, krėskite keptų svogūnų ir pievagrybių masės, tolygiai paskirstykite sūrio ir žalumynų kremą.
  • Paruoštas bulves išdėliokite kepimo skardoje, ant viršaus klokite šoninės juostelių.
  • Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

Avinžirniai su tofu

Troškinys su tofu
Troškinys su tofu

Jums reikės: stiklinės avinžirnių, gabalėlio aitriosios paprikos, 400 g tofu, 4 šaukštų tako padažo, svogūno, 2 skiltelių česnako, pagal skonį druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų, 3 šaukštų alyvuogių aliejaus, smulkintų petražolių, 2 agurkų, kelių ridikėlių, kelių šaukštų alyvuogių aliejaus, pusės citrinos sulčių.

  • Avinžirnius išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės ir gerai nuvarvinkite.
  • Aitriąją papriką perpjaukite per pusę, išvalykite, sukapokite, sumaišykite su aliejumi, citrinos sultimis, traiškytais česnakais.
  • Tofu supjaustykite gabalėliais, įtrinkite paruoštu marinatu (likusį palikite užpilui), pakepinkite alyvuogių aliejuje grilio keptuvėje, išgriebkite ir sudėkite į atskirą dubenį.
  • Svogūną nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite aliejuje, kuriame kepė tofu. Kai svogūnai dailiai pagels, suberkite avinžirnius ir kepkite, iki apskrus.
  • Supilkite tako padažą, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
  • Avinžirnius dar kiek pakaitinkite ir išdėliokite į dubenėlius, ant viršaus berkite tofu gabalėlių, smulkintų agurkų ir ridikėlių.
  • Tiekite aplieję likusiu tofu marinatu ir apibėrę žalumynais.
{recipe|1018}
{recipe|1774}
{recipe|1809}
{recipe|2963}
{recipe|3386}
{recipe|3467}
{recipe|3581}
{recipe|3736}
{recipe|3736}
{recipe|3758}
{recipe|4059}
{recipe|4064}
{recipe|4132}
{recipe|4285}
{recipe|4709}
{recipe|4729}