Su keptu sūriu

Dalios Ėmužytės ūkio sūriai / Žmonės.lt nuotr.
Dalios Ėmužytės ūkio sūriai / Žmonės.lt nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Įvairūs sūriai – puikus baltymų šaltinis, be to, jie bet kuriam patiekalui suteikia išskirtinio skonio ir aromato. Išbandykite!

Pikantiški sumuštiniai

Sumuštinis su fetos sūriu ir vištiena
Sumuštinis su fetos sūriu ir vištiena / Fotolia nuotr.

Jums reikės: 4 riekelių mėgstamos forminės skrudinamosios duonos, 150 g riebaus varškės sūrio, 150 g viščiukų krūtinėlės, kelių saulėje džiovintų pomidorų aliejuje, 2 šaukštų sviesto, žiupsnelio nutarkuotų citrinos žievelių, saujelės bazilikų lapelių, šlakelio citrinos sulčių, pagal skonį druskos, pipirų, 2 šaukštų pesto padažo.

  • Pirmiausia paruoškite pikantišką sviestą. Kambario temperatūros minkštą sviestą išsukite su nutarkuotomis citrinos žievelėmis ir sultimis, kapotais bazilikų lapeliais, druska ir pipirais.
  • Vieną kiekvienos duonos riekelės pusę apskrudinkite sausoje keptuvėje ir, kai šiek tiek pravės, aptepkite pagardintu sviestu.
  • Varškės sūrį supjaustykite stambokais griežinėliais, aptepkite pesto padažu.
  • Vištieną supjaustykite griežinėliais, pagardinkite druska ir pipirais ir apkepkite keptuvėje.
  • Pomidorus nuvarvinkite ir gerai nusausinkite.
  • Ant dviejų duonos riekelių tepkite po kelis šaukštus žalumynų sviesto, klokite po vištienos gabalėlį, dėkite saulėje džiovintų pomidorų ir po varškės sūrio gabalėlį.
  • Viską užvožkite kita duonos riekele.
  • Paruoštus sumuštinius perpjaukite trikampėliais ir iškepkite orkaitėje.

Žiedinių kopūstų apkepas

Kopūstų apkepas
Kopūstų apkepas / Shutterstock nuotr.

Jums reikės: didelio žiedinio kopūsto, 250 g ryžių, 4 kiaušinių, po 100 g brandinto ir mėlynųjų pelėsių sūrio, saujelės tarkuoto parmezano, pusės stiklinės džiūvėsėlių, 3 šaukštų maltų riešutų, 500 ml pieno, pagal skonį druskos, pipirų, 150 ml grietinėlės, 3 šaukštų sviesto.

  • Ryžius perplaukite, išvirkite piene, pagal skonį berkite druskos, įmaišykite 2 šaukštus sviesto. Palikite uždengtus, kad išbrinktų.
  • Sūrius sutarkuokite stambia trintuve, sumaišykite su džiūvėsėliais ir riešutais.
  • Žiedinį kopūstą išskirstykite žiedynėliais, storus kotelius nupjaukite.
  • 3 kiaušinius su grietinėle išplakite ir sumaišykite su ryžiais. Juos dar kartą pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, jei mėgstate, berkite kapotų krapų ir krėskite į riebalais pateptą formą.
  • Žiedinius kopūstus trumpai pakaitinkite garuose, apvoliokite likusio kiaušinio plakinyje, gerai apvoliokite džiūvėsėlių, sūrio ir riešutų masėje ir išdėliokite ant ryžių.
  • Apibarstykite tarkuotu parmezanu ir kepkite apie 25 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Feta įdarytos bulvės

Įdarytos bulvės su varške
Įdarytos bulvės su varške / Fotolia nuotr.

Jums reikės: 2 nemažų bulvių, kelių juostelių šonininės, 100 g fetos, 2 saulėje džiovintų pomidorų puselių, 100 ml grietinėlės, svogūno, kelių pievagrybių, šaukšto sviesto, 3 šaukštų įvairių susmulkintų žalumynų (petražolių, krapų, svogūnų laiškų), pagal skonį druskos, grūdėtųjų garstyčių ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.

  • Bulves kruopščiai nušveiskite ir išvirkite su lupena, kad būtų kietokos. Viršų atsargiai įpjaukite, praskleiskite, išskobkite dalį minkštimo ir jį susmulkinkite.
  • Sūrį sutrupinkite, sumaišykite su grietinėle, kapotais pomidorais, žalumynais, masę pasūdykite, pagardinkite pipirais.
  • Svogūną ir pievagrybius nulupkite, sukapokite, pakepinkite svieste su druska ir pipirais, įmaišykite trintas bulves.
  • Kiekvienos bulvės vidų ištepkite grūdėtomis garstyčiomis, krėskite keptų svogūnų ir pievagrybių masės, tolygiai paskirstykite sūrio ir žalumynų kremą.
  • Paruoštas bulves išdėliokite kepimo skardoje, ant viršaus klokite šoninės juostelių.
  • Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

Avinžirniai su tofu

Troškinys su tofu
Troškinys su tofu / Fotolia nuotr.

Jums reikės: stiklinės avinžirnių, gabalėlio aitriosios paprikos, 400 g tofu, 4 šaukštų tako padažo, svogūno, 2 skiltelių česnako, pagal skonį druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų, 3 šaukštų alyvuogių aliejaus, smulkintų petražolių, 2 agurkų, kelių ridikėlių, kelių šaukštų alyvuogių aliejaus, pusės citrinos sulčių.

  • Avinžirnius išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės ir gerai nuvarvinkite.
  • Aitriąją papriką perpjaukite per pusę, išvalykite, sukapokite, sumaišykite su aliejumi, citrinos sultimis, traiškytais česnakais.
  • Tofu supjaustykite gabalėliais, įtrinkite paruoštu marinatu (likusį palikite užpilui), pakepinkite alyvuogių aliejuje grilio keptuvėje, išgriebkite ir sudėkite į atskirą dubenį.
  • Svogūną nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite aliejuje, kuriame kepė tofu. Kai svogūnai dailiai pagels, suberkite avinžirnius ir kepkite, iki apskrus.
  • Supilkite tako padažą, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
  • Avinžirnius dar kiek pakaitinkite ir išdėliokite į dubenėlius, ant viršaus berkite tofu gabalėlių, smulkintų agurkų ir ridikėlių.
  • Tiekite aplieję likusiu tofu marinatu ir apibėrę žalumynais.
{recipe|1018}
{recipe|1774}
{recipe|1809}
{recipe|2963}
{recipe|3386}
{recipe|3467}
{recipe|3581}
{recipe|3736}
{recipe|3736}
{recipe|3758}
{recipe|4059}
{recipe|4064}
{recipe|4132}
{recipe|4285}
{recipe|4709}
{recipe|4729}