Sulaukęs 40-ies Ž.Stakėnas ryžosi pokyčiams: „Panorau pamatyti, kaip atrodo kitoks gyvenimas“

Žygimantas Stakėnas su žmona Dovile / S.Čirbos ir asmeninio albumo nuotr.
Žygimantas Stakėnas su žmona Dovile / S.Čirbos ir asmeninio albumo nuotr.
Šaltinis: Pranešimas spaudai
A
A

Jau ne vienerius metus televizijos ekranuose matomas Žygimantas Stakėnas žiūrovus džiugina neblėstančiu optimizmu bei gera nuotaika. Tačiau apie asmeninį jo gyvenimą esame girdėję nedaug. Koks Žygimantas yra namuose, išsijungus kameroms?

TV3 laidoje „Virtuvės istorijos“ jis buvo kaip niekad atviras. Ž.Stakėnas neslėpė, jog prie vieno iš didžiausių pokyčių jo gyvenime neseniai itin prasidėjo alkoholio atsisakymas.

„Jau greitai sueis metai, kaip atsisakiau alkoholio. Sulaukęs 40-ties pagalvojau, kad reikia pabandyti gyventi kiek kitaip. Nesakau, kad anksčiau alkoholio vartodavau labai daug, bet jis mane lydėjo gana ilgą laiką. Teko dirbti barmenu, suktis renginiuose. Panorau pamatyti, kaip atrodo kitoks gyvenimas“, – kalbėjo renginių vedėjas Ž.Stakėnas.

Žygimantas Stakėnas
Žygimantas Stakėnas / S.Čirbos nuotr.

Taip pat atsakingai Žygimantas šiandien žiūri ir į savo mitybą – maisto kokybei itin didelį dėmesį skiria visa jo šeima.

„Ekologija mums yra svarbi. Iš Mažeikių užsisakinėjame gaidžius, nes juose yra daugiau testosterono. O juos įsigiję, užšaldome kameroje. Tačiau apie tai, kodėl jie geriau nei vištos, geriau papasakotų mano žmona. O, pavyzdžiui, lašišą perkame ne užaugintą, o pagautą. Ją taip pat užšaldome“, – apie namuose vyraujančias mitybos taisykles kalbėjo pašnekovas.

Anot vyro, toks produktų pasirinkimas leidžia šeimai pasigaminti ne tik didelį kiekį patiekalų, bet ir išgauti iš jų maksimalią naudą organizmui. „Iš vieno gaidžio galima pasigaminti net 6 patiekalus. Pavyzdžiui, iš kaulų verdame sultinį, kuriame gausu kolageno“, – pasakojo Žygimantas.

Kalbėdamas apie maisto gamybos procesą, žinomas vyras atviravo, kad tai – vienas iš mėgstamiausių jo ir žmonos bendrų užsiėmimų. Pora turi mėgstamiausius savo patiekalus, kuriais stengiasi pasilepinti kuo dažniau.

„Stengiamės, kad namuose patiekalų įvairovė būtų kuo didesnė. Labai mėgstame iš lašišos gaminti tartarus, seviče. Kartu gaminti mums labai smagu. Garsiai užsileidžiame muziką ir darbuojamės. O jei negaliu prisijungti gaminant, dėl, pavyzdžiui, krepšinio varžybų, supjaustau ar užmarinuoju mėsą anksčiau“, – apie darbų pasidalinimą virtuvėje pasakojo vyras.

Nors maisto gamyba Žygimanto namuose yra kasdienis dalykas, tačiau, kaip pasakos renginių vedėjas, vieną pagrindinių virtuvės prietaisų, skirtą maisto ruošai, vyro šeima įsigijo tik praėjusią vasarą.

Dovilės ir Žygimanto Stakėnų atostogos Italijoje
Dovilės ir Žygimanto Stakėnų atostogos Italijoje / Asmeninio albumo nuotr.

„Vietoje orkaitės mūsų namuose anksčiau buvo tuščia vieta, kurioje tiesiog laikydavome daiktus. Todėl, jei kas nors ieškodavo savo raktų, vienas kitam atsakydavome, kad ieškotų jų orkaitėje (šypsosi). Tačiau vasarą galiausiai nusprendžiau, kad viskas – mums iš tiesų reikia įsigyti orkaitę. Dabar maisto gaminimo galimybės tapo kur kas platesnės“, – su šypsena pasakojo pašnekovas.

Nors didžiąją dalį laiko Žygimantas maitinasi sveikai, tačiau, kaip ir visi, jis taip pat turi silpnybių. „Namuose stengiamės maitintis sveikai. Tačiau, jei aš esu kažkur kitur, pavyzdžiui, važiuoju iš renginio, tuomet į tai, ką valgau, per daug nežiūriu. Negalvoju apie tai, kad gausiu velnių nuo savo žmonos, trenerio ar organizmo. Mano mityboje atsiranda ir mėsainių, tik juos valgau labai retai, kai nebūna kitokių galimybių“, – kalbės televizijos ir renginių vedėjas.

„Virtuvės istorijos“ – šeštadieniais, 10 val. tik per TV3.