Sumaniai šeimininkei – keletas paprastų, bet naudingų virtuvės patarimų
Kiekvienas, nors kiek mėgstantis suktis virtuvėje, žino tam tikrų gudrybių, kad maisto gaminimas teiktų kuo didesnį malonumą ir kuo mažiau vargo. Paruošėme jums pluoštelį paprastų, bet labai naudingų patarimų, kurie pravers kiekvienoje virtuvėje.
1. Jeigu norite visam patiekalui suteikti česnako skonį, lėkštę patrinkite perpjauta česnako skiltele, o po to dėkite į ją maistą.
2. Persūdytą sriubą galima išgelbėti dviem būdais. Pirmas būdas: įleiskite į puodą marlę su kokiomis nors kruopomis (geriausiai tinka ryžiai) ir kiek pavirkite. Kruopos sugers druskos perteklių.
Antras būdas: sriuboje palaikykite šaukštą su gabalėliu cukraus. Cukrui pradėjus tirpti, šaukštą išimkite. Procedūrą galite kartoti su vis nauju cukraus gabalėliu, kol sriuba bus tinkamo sūrumo.
3. Kepenėles reikia sūdyti pačioje gaminimo pabaigoje, kitaip jos bus kietos.
4. Verdantys ryžiai bus baltut baltutėliai, jeigu į vandenį įpilsite truputį acto.
Taip pat skaitykite: Produktai, kurių nederėtų laikyti šaldytuve
5. Norėdami supjaustyti kietai virtą kiaušinį, sudrėkinkite peilį po šaltu vandeniu – trynys nesutrupės.
6. Sultinys bus skaidrus, jeigu įmesite į jį gabalėlį ledo ir užvirinsite.
7. Verdamos pupelės nepatamsės, jeigu virsite jas atvirame puode.
8. Faršas bus ypatingo skonio, jeigu pridėsite į jį šiek tiek žalių svogūnų, šiek tiek keptų svogūnų ir šiek tiek smulkiai tarkuotų žalių bulvių.
9. Citrinų sultys gali pakeisti druską. Pirma, tai naudinga esant aukštam spaudimui, antra – jūs nepersūdysite patiekalo ir trečia – citrinos skonis suteiks patiekalui ypatingą aromatą ir skonį.
10. Jautiena nebus kieta, jeigu prieš ruošimą 30 min. pamarinuosite ją majoneze.
11. Migdolai nusilups daug lengviau, jeigu 5 min. juos pavirsite, o po to užpilsite šaltu vandeniu ir leisite atvėsti.
12. Kad orkaitėje kepama mėsa būtų su traškia plutele, ištepkite mėsos viršų granatų sultimis, medumi, praskiestu brendžiu ar sausu vynu.
13. Kieta mėsa bus minkštesnė, jeigu į sultinį įmesite banano žievelę ir virsite kartu su mėsa.
14. Vietoj džiūvėsėlių išbandykite maltus riešutus. Tai ne tik daug skaniau, bet ir naudingiau sveikatai.
Taip pat skaitykite: Sukamės iš padėties: 10 virtuvės gudrybių šeimininkėms
15. Prieš nukeldami puodą nuo ugnies, į sriubą įpilkite morkų, kopūstų ar pomidorų sulčių – sriuba bus daug skanesnė ir gausesnė vitaminais.
16. Vanilė – puikus prieskonis daržovių salotoms. Išbandykite.
17. Jeigu sunku sutarkuoti fermentinį sūrį, trintuvę patepkite aliejumi.
18. Kad razinos bei uogos nenusėstų į kepinio dugną, jas reikia nuplauti, nusausinti, apvolioti miltuose ir tuomet dėti į tešlą.
19. Kad pyragėliai ir spurgos sugertų mažiau riebalų, įpilkite į tešlą šaukštą degtinės.
20. Kad lengviau nusivalytų žvynai nuo žuvies, 3 sek. panardinkite žuvį į puodą su verdančiu vandeniu.