Sušis su karšta vištiena ir „Kikkoman“ terijakio padažu
Norisi kažko gardaus, tačiau tradicinė lietuviška virtuvė pabodo? Siūlome jums šiek tiek japoniškos dvasios ant savo namų stalo. „Kikkoman“ padažu pagardinti karšti sušiai nustebins ir išrankiausią svečią.
Sušis su karšta vištiena ir „Kikkoman“ terijakio padažu
Jums reikės (3-4 porcijoms):
· 100 g vištienos filė;
· 5 vnt. dumblių lapų;
· 150 g ryžių sušiams;
· 5 šaukštų KIKKOMAN terijakio padažo su medumi;
· 1 arbatinio šaukštelio ryžių acto;
· 1 skiltelės česnako;
· 1 šaukšto skrudinto balto sezamo;
· 50 gramų morkų;
· 100 gramų porų;
· 50 gramų špinatų lapelių;
· aliejaus kepimui.
Paruošimas: Ryžius išvirkite, pagardinkite ryžių actu sušiams. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite porus ir maišydami kepkite 5 min., sudėkite šiaudeliais pjaustytą vištieną ir kepkite 3-4 min., sudėkite smulkintą česnaką ir tarkuotas morkas, išmaišykite. Supilkite KIKKOMAN Teriyaki padažą su medumi, suberkite sezamų sėklas, kepkite maišydami 2-3 min., kol padažas sušils. Dumblių lapą pilnai padenkite ryžiais, uždėkite špinatų lapelių ir sudėkite karštą vištieną. Sulenkite dumblio lapą pusiau ir suklijuokite kraštus. Perpjaukite pusiau. Skanaus!