Maisto konsultantė Vita Marija MURĖNAITĖ (25) žino, kaip paruošti įmantriai atrodančius patiekalus iš kokybiškų, bet nebrangių produktų. Išmonės virtuvėje nestokojanti mergina įkvėpimo gaminti sėmėsi dar vaikystėje, o dabar prisėdo rašyti ir kulinarinės knygos.
Vita vis suko galvą, kaip ją pristatyti. Nors profilis instagrame atrodo kaip tikros maisto tinklaraštininkės, šio apibūdinimo ji kratosi: „Oi, ne ne, jokia aš maisto blogerė... Bet tikrai daug degustuoju ir konsultuoju maisto gaminimo klausimais.“ Nuo septyniolikos vilnietė vasaromis vis dirbdavo restoranų virtuvėse, todėl maisto ruošos paslaptis žino puikiai. Negana to, kad padėtų mamai buityje, su seserimis buvo pasiskirsčiusi, kuri už ką namuose bus atsakinga: Vitai teko virtuvės zona.
„Maisto ruošimu susidomėjau dar pradinėse klasėse, suktis virtuvėje man visada labai patiko. Subtilybių mokiausi iš mamos, vyriausios sesers, močiutės, galiausiai ėmiau skaityti receptus ir žiūrėti kulinarines laidas. Kai matai tiek daug gerų pavyzdžių, kaip galima skaniai pagaminti, net nebenori nuolat ruošti tų pačių paprastų valgių, vis knieti išbandyti ką nors naujo. Kadangi nemažai keliavau po pasaulį, iš užsienio šalių parsivežiau įvairiausių kulinarinių idėjų. Tradiciniai košė ir blynai... Nuobodu! Gal todėl ir mano profilis instagrame toks spalvingas, nes patiekalai, nors kainuoja nebrangiai, atrodo prabangiai. Naudojami produktai kokybiški, nes aš žinau, kur, tarkime, įsigyti gero šaldyto tuno du kartus pigiau“, – pasakoja.