Sveikesnis ir skanesnis tinginys
Jeigu esate iš tų, kurie visą savaitę maitinasi sveikai, o savaitgalį atsipalaiduoja ir mėgaujasi desertais, siūlome šį tą skanaus. Ir gana sveiko. Išmėginkite maistingą tinginio versiją. Vietoj sausainių čia naudojami riešutai, datulės ir džiovinti vaisiai.
Reikės:
- 100 g išmirkytų džiovintų obuolių (ar kitų mėgstamų džiovintų vaisių / uogų);
- 60 g lazdyno riešutų;
- 100 g minkštų datulių;
- šaukšto tamsios kakavos;
- 80 g kokosų aliejaus.
Paruošimas
Ištirpinkite kokosų aliejų ir sutrinkite maisto smulkintuvu – kartu su datulėmis ir kakava.
Išmirkytus vandenyje obuolius ar kitus džiov. vaisius supjaustykite pailgomis juostelėmis.
Riešutus sumaišykite su smulkintais džiovintais vaisiais ir kakavos mase.
Toliau procesas toks pats kaip ir tinginio ruošimo. Dėkite masę į plastikinį maišelį, suformuokite „dešrą“ ir porai valandų įdėkite į šaldiklį. Galima palikti ir per naktį.
Ištraukę supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.
Receptu pasidalijo Mitybologija.lt autorė Lauryna Baleišytė.