Sveikesnių pusryčių idėjos: kaip į juos įtraukti daugiau daržovių?

Omletas su smidrais / „Fotolia“ nuotr.
Omletas su smidrais / „Fotolia“ nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Manote, kad pusryčiams suvalgysite indelį varškės ar duonos riekelę ir pakaks? Tikrai ne! Juk tai – svarbiausias dienos valgis, tad tiesiog būtina į jį įtraukti daugiau daržovių – na, bent jau savaitgalį, kai laiko pasigaminti sotiems pusryčiams turite daugiau.

Tad kaip tai padaryti ir kokius produktus geriausia rinktis sveikiems ir sotiems pusryčiams, pataria portalas eatclean.com.

Pusryčiams – salotos?

O kodėl gi ne? Juk salotos ne tik maistinga, bet ir skanu, o pasiruošti jas juk galite ir iš vakaro – na bent jau susismulkinti špinatus ar kitas patinkančias salotas ir susipjaustyti pomidorus bei avokadus, o ryte pakaks išsivirti kiaušinį, jį supjaustyti, pasiskrudinti duonos ir ant salotų dar užberti saują saulėgrąžų, sėmenų ar kitų patinkančių sėklų. Štai jums ir kuo puikiausi pusryčiai, po kurių sotumo jausmas garantuotai išliks bent keletą valandų.

{recipe|134}
{recipe|2867}
{recipe|4748}
{recipe|4786}

Vietoj kavos – žaliasis kokteilis

Tikriausiai jau žinote, kad iš daržovių ir įvairių salotų gaminami žalieji kokteiliai organizmą aprūpina visu pluoštu naudingųjų medžiagų, tad šiuo atveju jie gerokai laimi prieš kavą ar arbatą, tad kodėl gi nepabandžius? Kokteilius galite gamintis iš špinatų, lapinių kopūstų, mėgstamų daržovių ir natūralaus jogurto. Duokite laisvę savo fantazijai ir skonio receptoriams!

{recipe|3241}
{recipe|4479}

Išbandykite ir šiuos receptus: Veganiškos mitybos žinovė Gražina Gum pateikia 4 sveikų kokteilių receptus

Vietoj avižinės – saldžiųjų bulvių košė

Rytą mėgstate pradėti dubenėliu košės? Išbandykite saldžiųjų bulvių (batatų) košę – joje taip pat, kaip ir avižinėje košėje, gausu skaidulų ir angliavandenių, tad sotumo jausmas išliks tikrai ilgam. O jei norite, pasiskaninkite košę ir žirneliais ar pupelėmis, arba – mėgstamais riešutais, sėklomis ar netgi jogurtu.

Daugiau daržovių, mažiau kiaušinio

Vietoje virtų ar keptų kiaušinių su vargana saujele špinatų ar pomidorų verčiau maistą rinkitės kiek kitokiomis proporcijomis. Pakepinkite mėgstamas daržoves kokosų aliejuje ir pačioje pabaigoje įmuškite vieną kiaušinį, kad šis surištų skonį, bet neužgožtų daržovių.

{recipe|1504}
{recipe|1799}
{recipe|1805}
{recipe|2800}
{recipe|4556}

Daržovės – ir užkandžiams

Jei ryte neturite daug laiko pusryčių gamybai, pasirūpinkite jais iš vakaro – išsivirkite ar pasikepinkite šparaginių pupelių, briuselinių kopūstų, brokolių ar žiedinių kopūstų ir užkandžiaukite jais ryte – šalti jie tokie pat skanūs, kaip ir karšti! O jei liks – pasiimkite ir su savimi į darbą.

Kiaušinis daržovėje

Kiaušinius galima valgyti ir įdomesniu būdu nei paprastai keptus ar virtus. Galima juos mušti į išskaptuotą pomidorą, saldžiąją papriką ar avokadą, dėti į orkaitę ir palaukus, kol kiaušinis iškeps, gardžiai jį suvalgyti. Ant viršaus dar galite pabarstyti mėgstamo sūrio ar kumpio gabalėlių.

{recipe|2677}
{recipe|3142}
{recipe|3494}
{recipe|3527}

Išbandykite ir šią idėją – Vėlyvųjų pusryčių idėja: avokaduose kepti kiaušiniai

Kad vakarykštis maistas neprapultų

Ryte vos pakilę iš lovos išties tingite darytis pusryčius? Juk kiekvienas esame tai patyrę, tačiau turime jums blogą žinią – skrandis pats nepasimaitins. Vis tik tokiu atveju gali pasitarnauti vakarienės likučiai, o juk ji buvo su daržovėmis, tiesa?

Kitoks sumuštinis

Užteks valgyti sumuštinius su dešra ar fermentiniu sūriu ir pats metas juos darytis su trintais avokadais ir kitais mėgstamais sveikais priedais: riešutais, fetos sūriu, žiediniais kopūstais, mocarela ar pomidorais. Vėlgi – tiks viskas, ką tik sugalvosite. Svarbu tik, kad būtų sveika ir skanu.

Pusryčių tortilija

Niekad nesuklysite, jei pusryčiams pasikepsite kiaušinių, juos supjaustysite, tuomet kartu su įvairiomis daržovėmis ir salotomis (paprikomis, špinatais, svogūnais) susuksite į tortiliją (galite rinktis ir viso grūdo tortilijas) ir, pasigardinę mėgstamu padažu, suvalgysite namuose ar pakeliui į darbą.

Daržovių blyneliai

Bent retkarčiais blynelius galite pasigardinti ir daržovėmis – ne tik mėsa, grietinėle ar šokoladu. Į blynų tešlą įmaišyti galite tarkuotas cukinijas ar moliūgus arba įsukti į juos saują trumpai pakepintų špinatų ar kitų mėgstamų salotų.

{recipe|3455}
{recipe|3680}
{recipe|3477}
{recipe|4354}
{recipe|4495}