Ieva Stanienė – Taip skanu, kad norisi dar

Moliūgų rizotas / Ievos Stanienės („Dar kąsnelį“) nuotraukos
Moliūgų rizotas / Ievos Stanienės („Dar kąsnelį“) nuotraukos
REMIGIJA PAULIKAITĖ
Šaltinis: Žmonės
A
A

„Neturėjau tikslo profesinį gyvenimą susieti su maistu. Tai atsitiko natūraliai“, – sako tinklaraščio „Dar kąsnelį“ autorė, maisto fotografė Ieva STANIENĖ (33).

Ieva – tarptautinio verslo specialistė, anksčiau dirbusi personalo vadybos srityje. Tačiau kai paauginusi dukrą Eivą, kuriai dabar penkeri, grįžo į darbą, pajuto, kad jis neteikia tiek džiaugsmo kaip anksčiau. „Nusprendžiau išeiti ir pagalvoti, ką norėčiau daryti toliau“, – prisimena, kad naujas etapas prasidėjo prieš maždaug pustrečių metų. Pirmiausia ji baigė prancūziškos konditerijos kursus, turėjo minčių kepti tortus, visgi suprato, kad norėtų ne tokios veiklos. 

„Maisto tinklaraščiais domėjausi seniai, nuo mažens patiko gaminti, bet abejojau, ar pavyktų apie tai rašyti“, – pasakoja. Vis dėlto pajuto, kad norėtų savo receptais dalytis socialiniuose tinkluose, o paskui sukūrė ir tinklalapį. Jo pavadinimas „Dar kąsnelį“ reiškia ne šeimininkės raginimą valgyti daugiau – Ievai tai nepriimtina, o pačių svečių norą paprašyti dar gabalėlio sužavėjusio patiekalo.

Sukūrusi tinklalapį ji pagalvojo, kad norėtų kokybiškesnių nuotraukų, todėl nuėjo mokytis fotografijos. „Ji mane taip įtraukė, kad net nustebau, – juokiasi dvejonių savo gebėjimais neišvengusi ir čia: – Pradėjusi fotografuoti supratau, kad tobulėjimas yra nuolatinis procesas.“