Tomas Larionovas ir Jonas Cimermanas – Tam puikiai tinka ir laužas

Jonas Cimermanas / „Wild Chef Kitchen“ nuotrauka
Jonas Cimermanas / „Wild Chef Kitchen“ nuotrauka
REMIGIJA PAULIKAITĖ
Šaltinis: Žmonės
A
A

„Kartais atrodo, kad gamtoje būname dažniau negu namuose“, – šypsosi kulinarijos projekto „Wild Chef Kitchen“ autoriai Tomas LARIONOVAS (42) ir Jonas CIMERMANAS (38). Aistros gaminti prie laužo užvaldyti bičiuliai miško virtuvėje šeimininkauja ištisus metus.

Tarptautinės kompanijos verslo plėtros vadovas Jonas ir kulinarijos bei informacinių technologijų specialistas Tomas, kurio daugelį metų pagrindinė veikla – fotografija, yra gamtos ir skanaus maisto mėgėjai. Pirmoji projekto „Wild Chef Kitchen“ žiežirba buvo Jonas – jis parodė, kad ir atostogaujant gamtoje galima valgyti gražiai atrodantį, skanų, geros kokybės maistą.

Maždaug prieš septynerius metus į Labanoro girią Jonas atsivežė tada dar mažai paplitusią keraminę kepsninę ir palapinėse įsikūrusiems draugams sukūrė maisto šventę: savaitę lepino įvairiais troškintais, rūkytais bei lėtai keptais mėsos, daržovių patiekalais.

Kurti šį projektą Tomui kilo mintis žygyje pėsčiomis po Škotijos kalnus. „Tame nuotykyje dalyvavo prancūzų virtuvės šefas. Prieš kelionę jis griežtai nurodė neimti jokio greitai paruošiamo maisto, – pasakoja. – Pamatęs, kokius nuostabius dalykus ant laužo ruošia šis žmogus, prisiminęs puikias emocijas, patirtas gamtoje šeimininkaujant Jonui, nusprendžiau imtis šio projekto.

„Wild Chef Kitchen“ esmė – parodyti gamtos mylėtojams ir tik retkarčiais į ją pasineriantiems žmonėms, kad skanių, originalių, gražiai atrodančių patiekalų ar net gastronominių šedevrų galima sukurti ne tik namuose ant viryklės ar terasoje esančioje keraminėje kepsninėje. Tam puikiai tinka ir laužas.“